Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«ΔΙΑΡΡΟΗ» ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Τι συμβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής – Τι θα γίνει με τα σύνορα στην Ειδομένη

Τη μεταβολή του κλίματος στο προσφυγικό επιβεβαίωναν κυβερνητικές πηγές,
υποστηρίζοντας
ότι το κλειδί για τη διαχείριση του προβλήματος δεν είναι τα κλειστά σύνορα αλλά η εφαρμογή από την Τουρκία των συμφωνηθέντων και η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν ιδιαίτερα «σημαντικές» τις τρέχουσες εξελίξεις στέλνοντας μήνυμα πως τα «γρήγορα συμπεράσματα δεν βοηθούν κανένα αλλά εγκυμονούν κινδύνους». Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πηγές ανέφεραν ότι οι μονομερείς ενέργειες και η λογική των κλειστών συνόρων επικρίνεται, ενώ αντίθετα δεν υφίσταται καμία κριτική έναντι της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, άλωλστε, Τσίπρας και Μέρκελ συμφώνησαν ότι στο τελικό κείμενο της Συνόδου δεν πρέπει να υπάρχει αναφορά σε κλείσιμο των βορείων συνόρων.

Στο μεταξύ, επισημαίνεται ότι πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε άλλες τρεις διμερείς επαφές, εκτός της κ. Μέρκελ. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του όπου του παρουσίασε τις τέσσερις θέσεις της Ελλάδας για μείωση των ροών, επιστροφές όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου στην Τουρκία, αξιόπιστο σχήμα μετεγκατάστασης και οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, στον οποίο ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υλοποιήσει η Τουρκία πιο γρήγορα τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε μια κοινή εθνική γραμμή για τη διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.





















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails