Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΛΙΑΜΠΙΝΣΚ! Αστεροειδής «μυστήριο» θα περάσει ξυστά από τη Γη αύριο (Βίντεο)

O αστεροειδής 2013 ΤΧ68, που πριν από δύο χρόνια μας είχε
«επισκεφθεί» σε απόσταση 1,3 εκατ. μιλίων, ετοιμάζεται να έρθει εκ νεόυ στη Γη και μάλιστα πολύ πιο κοντά και πολύ σύντομα!


Συγκεκριμένα η νέα του επίσκεψη αναμένεται …αύριο 8 Μαρτίου, και θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας, σε απόσταση… μόλις 11.000 μιλίων, σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις. Την είδηση έχει επιβεβαίωση ήδη η NASA, καθησυχάζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόσκρουσης στη Γη, αν και τόσο η πορεία του όσο και η απόσταση που θα περάσει από την Γη παραμένει αβέβαιη ακόμη. Ασαφής ήταν μέχρι και τις τελευταίες μέρες η ακριβής ημερομηνία της επισκέψεως του αστεροειδή αφού πιστευόταν ότι θα γινόταν το Σαββάτο 5 Μαρτίου.

Όπως, μάλιστα τόνισε ο διευθυντής του κέντρου της NASA για τη μελέτη της τροχιάς των αντικειμένων κοντά στη Γη, Paul Chodas: «Η τροχιά αυτού του αστεροειδούς είναι αρκετά ασαφής και θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε που να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει περίπτωση να τον “δουν” τα τηλεσκόπια μας όταν περάσει δίπλα μας και να μας δοθούν έτσι τα δεδομένα για να μελετήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο».

















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails