Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Λεωφορεία της ντροπής...

Η αναλγησία και ο ρατσισμός συγκρούστηκαν με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά το
περασμένο Σάββατο, όταν ο Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και ενεργό μέλος στην «Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου – Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες» προσπάθησε να...
μεταφέρει τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και μετανάστες της πλατείας Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργείου Υποδομών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν και έπιασε έντονη βροχή, ο Απ. Κασιμέρης πήγε στην πλ. Βικτωρίας προκειμένου να ελέγξει αν εξακολουθούσαν να υπάρχουν άνθρωποι εκεί. Παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα τέσσερα λεωφορεία του ΟΑΣΑ μετέφεραν κόσμο στο κλειστό γήπεδο, κατόπιν της υπουργικής εντολής, διαπίστωσε ότι είχαν μείνει πίσω γύρω στα 50 άτομα, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η εντολή

Αμέσως ενημέρωσε το Γραφείο Κίνησης του Αμαξοστασίου Ελληνικού για το πώς έχει η κατάσταση ζητώντας να συνεχιστεί η αποστολή λεωφορείων. Στην πρώτη επικοινωνία που είχε με τον υποδιευθυντή κίνησης δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, φτάνοντας στο Αμαξοστάσιο, ο υπεύθυνος συνεργείου του είπε ότι έχει εντολή να μη βγει κανένα λεωφορείο γι' αυτό τον σκοπό.

«Αμέσως πήρα τηλέφωνο τον Τσακοπιάκο, διευθυντή του Αμαξοστασίου, ο οποίος μου είπε ότι τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες αλλά ανθρώπους! Του απάντησα ότι είναι πρόσφυγες και μετανάστες και ότι εγώ θα έβγαζα λεωφορείο είτε το θέλει είτε όχι», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Αποστόλης Κασιμέρης.

Στην πύλη του αμαξοστασίου ο φύλακας αρνούνταν να του ανοίξει επιμένοντας ότι έχει εντολές από τον διευθυντή, ενώ στο μεταξύ έφτασε στο σημείο και περιπολικό της Αστυνομίας. Υστερα από λίγο οι αστυνομικοί αποχώρησαν, ενώ ο Απ. Κασιμέρης κατάφερε να βγάλει το όχημα από τον χώρο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε σηκωθεί για να επιτρέψει τη διέλευση άλλου λεωφορείου.

Η «κλοπή»

«Εφτασα στην πλατεία Βικτωρίας και άρχισα να φορτώνω κόσμο όταν τέσσερα περιπολικά με αναμμένους φάρους περικύκλωσαν το λεωφορείο. Μου είπαν ότι είχαν εντολή να με συλλάβουν για κλοπή λεωφορείου και ότι ο υπεύθυνος του αμαξοστασίου Ελληνικού είχε πάει στο τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Στο μεταξύ ένας από αυτούς ανέβηκε στο λεωφορείο και με φωνές και απειλές κατέβασε τον κόσμο. Η ώρα είχε πάει 3 τα ξημερώματα όταν επικοινώνησα με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε στην πλατεία, δίνοντας μάλιστα εντολή να ανοίξει ο σταθμός του ΗΣΑΠ για να μπουν μέσα οι πρόσφυγες».

Σε κείμενο που υπογράφει ο ίδιος και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.antinazizone.gr αναφέρει: «Στον ΟΑΣΑ το πρόβλημα με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες είναι μεγάλο και έχουν αναρριχηθεί και σε διευθυντικές θέσεις. Είναι ένας από τους πρώτους εργασιακούς χώρους όπου οι φασίστες έφτιαξαν “συνδικαλιστικές” παρατάξεις και κάνουν συστηματικά προπαγάνδα στους συναδέλφους προσπαθώντας να διαμορφώσουν συνειδήσεις. [...]

»Οσον αφορά το αμαξοστάσιο Ελληνικού ειδικά, πρέπει ο διευθυντής Δ. Τσακοπιάκος να απομακρυνθεί από τη θέση του, λόγω της ρατσιστικής του συμπεριφοράς, αλλά και λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στους εργαζόμενους (τραμπουκισμοί, μεροληπτική και ανισότιμη συμπεριφορά με βάση κομματικά κριτήρια κ.α.), την οποία έχουμε καταγγείλει πολλές φορές».





















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails