Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ! Τώρα βάζουν χέρι και στα 67 εκ. της Βουλής

Χέρι και στο Ταμείο της Βουλής βάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει
ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.
Με τις ευλογίες Βούτση θα μεταφερθούν 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος στο απόηχο των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα γίνεται για άλλη μια φορά οριακή.
Μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και στη συνέχεια έγινε το ίδιο και με τον ΟΑΕΔ τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Πέρσι όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο. Φέτος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Έτσι, η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, και όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΔ κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς ενώ ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος μήνας από πλευρά εγγεγραμμένων τα τελευταία επτά χρόνια.


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails