Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» ΔΝΤ: Νέα μέτρα 9 δισ. για να γίνει η αξιολόγηση – Μετά το Eurogroup η επιστροφή του στην Αθήνα

Την εμπλοκή στην αξιολόγηση που έγκειται στο γεγονός ότι κατά το ΔΝΤ υπάρχει ένα
δημοσιονομικό κενό της τάξης του 4 με 5% του ΑΕΠ, κάτι που καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων και που πρέπει να καλυφθεί με μέτρα περίπου 9 δισ., επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, τονίζοντας παράλληλα, πως το Κουαρτέτο «θα επιστρέψει εγκαίρως», μετά όμως από το Eurogroup της Δευτέρας.
Αναφορικά με τον «μυστικό δείπνο» για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε από την Ουάσιγκτον ότι «υπήρξε ικανή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές», ενώ επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο ΔΝΤ ότι «είναι το πρόβλημα στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε ότι και οι Ευρωπαίοι βλέπουν την ανάγκη να ποσοτικοποιηθούν και να προσδιοριστούν τα μέτρα για να εφαρμοστούν οι συμφωνημένοι στόχοι.

«Δεν ζητάμε τίποτε πρόσθετο από τους συμφωνημένους στόχους», είπε χαρακτηριστικά.

«Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές» ανέφερε. «Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας», σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει το προσωπικό του Ταμείου στο ζήτημα της Ελλάδας.

«Θα ήταν εξαιρετικό ασυνήθιστο η Γενική Διευθύντρια να πάρει αποστάσεις από το προσωπικό», δήλωσε.

Σχετικά με το άρθρο Τόμσεν που αναρτήθηκε στο blog του ΔΝΤ, ανέφερε πως ο κ. Τόμσεν απλά εξήγησε τι χρειάζεται για να γίνει και ποσό πολύ δύσκολο είναι για την ελληνική κοινωνία να αντεπεξέλθει στους στόχους, αλλά και ότι οι μεταρρυθμίσεις θα είναι λιγότερο απαιτητικές εάν υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας από την πλευρά των Ευρωπαίων.

«Εκεί γίνονται τώρα οι συζητήσεις. Και οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πρέπει να έλθουν σε μια συμφωνία σε αυτό», είπε ο Ράις.

Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ έχει υπαναχωρήσει από την εκτίμηση Τόμσεν πως το δημοσιονομικό κενό έως το 2018 είναι στο 4%-5% του ΑΕΠ, ειδικά μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανάπτυξη της Ελλάδας, απάντησε πως η εκτίμηση του ΔΝΤ παραμένει η ίδια.

Ο ίδιος προανήγγειλε την «έγκαιρη επιστροφή» (early return) της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, λέγοντας πως ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε.

Τέλος, για την προσφυγική κρίση είπε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για την ανθρωπιστική κρίση και ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση της Ελλάδας. Στο σημείο αυτό χαιρέτισε την δέσμευση της Ευρώπης για στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.
















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails