Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Η σύγκρουση του Γαλάξια μας με της Ανδρομέδας σε ένα εντυπωσιακό βίντεο

Ένα νέο βίντεο που δημιουργήθηκε από επιστήμονες της Ρωσικής Διαστημικής
ΥπηρεσίαςRoscosmos, δείχνει την σύγκρουση του Γαλαξία μας με αυτόν της Ανδρομέδας και το αντίκτυπο που θα έχει και στους δύο.



Οι αστρονόμοι δημιούργησαν το βίντεο χρησιμοποιώντας δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιοHubble, αναπτύσσοντας μια προσομοίωση της μετωπικής σύγκρουσης του Γαλαξία μας με τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos εξηγεί μέσα στο νέο βίντεο, πώς θα γίνει αυτή η αναπόφευκτη σύγκρουση, αλλά και τα αποτελέσματα αυτής.

Μην φοβάστε όμως, η σύγκρουση θα ξεκινήσει περίπου σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα με την όλη διαδικασία να διαρκεί για εκατομμύρια χρόνια. Ο Γαλαξίας μας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από αυτόν της Ανδρομέδας, με τους δύο γαλαξίες να ταξιδεύουν ο ένας προς τον άλλο με ταχύτητα 400,000 χιλιόμετρα / ώρα. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχει επιτρέψει στους ερευνητές να μετρήσουν με απίστευτες λεπτομέρειες την κίνηση τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, επίσης γνωστό και ως M31.

Σε μια τέτοια σύγκρουση γαλαξιακών διαστάσεων, κάποια άστρα και πλανήτες δεν θα συγκρουστούν μεταξύ τους, μας καθησυχάζουν οι Ρώσοι επιστήμονες, δεδομένου ότι η απόσταση ανάμεσα τους είναι πραγματικά μεγάλη, όπως εκτιμούν. Ωστόσο, ότι η βαρυτική διαταραχή θα μπορούσε να κάνει ολόκληρο το Ηλιακό μας σύστημα να χάσει την συνοχή του, με καταστροφικά αποτελέσματα.


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails