Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πάγωσε ο Nτράγκι το Μαξίμου, αύξησε τον ΕLA μόνο 200 εκατομμύρια!!!

Μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το όριο
χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών
μέσω του έκτακτου …
μηχανισμού ELA, ενώ δεν ελήφθη απόφαση για «κούρεμα» στα ενέχυρα των τραπεζών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο δανεισμού διαμορφώνεται στα 80,2 δισ. ευρώ, αφήνοντας και πάλι ένα περιθώριο ρευστότητας 3 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.

Η μικρή αύξηση του ορίου ρευστότητας αποδίδεται στο χαμηλό επίπεδο εκροών που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο μέτωπο των καταθέσεων.

Νωρίτερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις, μετέδιδε πως η ελληνική κεντρική τράπεζα επρόκειτο να ζητήσει από τους φορείς χάραξης πολιτικής μια αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Ορισμένοι φορείς χάραξης πολιτικής θέλουν να επιτρέψουν στην ελληνική κεντρική τράπεζα μια πολύ μικρότερη αύξηση ή καθόλου αύξηση, καθώς η Ελλάδα έχει ακόμη ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι διαθέσιμο και οι εκροές καταθέσεων σταθεροποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε τη διαθέσιμη χρηματοδότηση του ELA στα 80 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.























Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails