Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Προφυλακίστηκε εφοριακός από τη Θεσσαλονίκη

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα εφοριακός
η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του 1990.

Πρόκειται για πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης η οποία απολογήθηκε σήμερα στη β' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της κατηγορείται για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους σε εταιρεία περίπου 400.000 ευρώ, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν το 1994.

Η «κομπίνα» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες που αποκαλύφθηκαν ποτέ στην Ελλάδα και ζημίωσε το Δημόσια με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ως ένας από τους «πρωταγωνιστές» στην υπόθεση φέρεται λογιστής - επιχειρηματίας ο οποίος μεταξύ άλλων έχει καταγγείλει ότι στο κύκλωμα είχαν εμπλοκή αρκετοί εφοριακοί στους οποίους κατέληγαν μεγάλα χρηματικά ποσά ως μίζες.







Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails