Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Γελάει ο κόσμος! Μέχρι και την Χριστοφιλοπούλου επιστράτευσαν τα φαντάσματα του σημιτισμού για να υπερασπίσουν την “Ελληνικός” Χρυσός!

ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ “ΕΙΔΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ” από μόνη της, έτσι για να θυμηθούμε τη ναζιστικού τύπου ειρωνία της
στον Π. Κουρουμπλή.
Διαβάστε:
Αγαπητές κυρίες, Αγαπητοί κύριοι,
Είναι διαπιστωμένη ανάγκη η χώρα να αξιοποιήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Η αξιοποίηση αυτή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες αναστροφής και ανάκαμψης της υφεσιακής πορείας της οικονομίας μαζί με τη γεωργία και τον τουρισμό, τόσο για τη Χαλκιδική, όσο και για άλλες περιοχές της χώρας.
Καθήκον όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονα του ορυκτού πλούτου της χώρας, χωρίς να βλάψουμε την υγεία των πολιτών.
Ιδιαίτερα στη Χαλκιδική υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία των κατοίκων που πολλές φορές πολιτικές σκοπιμότητες τη μετατρέπουν σε φόβο και πανικό που οδηγεί σε απραξία και μη αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Το κλείσιμο της Κασσάνδρας, που από κάποιους προτείνεται, για μας δεν είναι λύση διότι χίλιοι εκατό εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.
Οι περιβαλλοντικές μελέτες και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να υλοποιούνται από το κράτος και να χρηματοδοτούνται από την επενδύτρια εταιρεία ώστε να είναι συνεχείς και να μπορούν οι πολίτες να νιώθουν σίγουροι ότι η όποια ενέργεια γίνεται υπό προϋποθέσεις και χωρίς να τους επιβαρύνει.
Η πιστή τήρηση των αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών και η συνεχής ενημέρωση της κοινωνίας, καθώς και η διαρκής αξιολόγηση όλων των περιβαλλοντικών δεικτών για την πορεία εξέλιξης του επενδυτικού προγράμματος, αποτελεί προφανή υποχρέωση της θεσμοθετημένης κοινωνίας.
Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και να συνυπάρξει ο τουρισμός της Χαλκιδικής με την επέκταση, ώστε να μην χρειαστεί να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι των μεταλλείων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.
Η αξιοποίηση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία και για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση νόμου συνολικά για την αξιοποίηση των κερδών, που το δημόσιο θα έχει τα επόμενα χρόνια από όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για τη δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτά τα χρήματα να πάνε για να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Εύη Χριστοφιλοπούλου






Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails