Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πώς είναι σήμερα η μικρή Αφγανή που ακρωτηριάστηκε για να τιμωρηθεί


Το σοκ που προκάλεσε η φωτογραφία της έκανε αξέχαστο το εξώφυλλο του ΤΙΜΕ που τη φιλοξενούσε. Η φωτογραφία της Αΐσα Μοχαματζάι από το Αφγανιστάν με κομμένη τη μύτη και τα αυτιά της ως τιμωρία επειδή προσπάθησε να γλιτώσει από έναν υποχρεωτικό γάμο και την κακοποίηση, αποκάλυψε την κακοποίηση που υφίστανται γυναίκες στα χέρια στο καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η 18χρονη, που επιβίωσε παρά την τρομακτική δοκιμασία της, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ακόμα μία μάχη: η 22χρονη πλέον αγωνίζεται να αφήσει πίσω της τις φριχτές στιγμές που έζησε και να αρχίσει μία καινούρια ζωή στην Αμερική.

Στην Αΐσα δόθηκε πολιτικό άσυλο το 2011, ένα χρόνο μετά την άφιξή της στις ΗΠΑ. Δεν γνώριζε ούτε μία λέξη αγγλικά.
Από τότε έχει υποβληθεί σε πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης για να αποκτήσει προσθετική μύτη ενώ της δόθηκε και η ευκαιρία στη μόρφωση που στερούνται οι γυναίκες από τους Ταλιμπάν.

Φαίνεται όμως πως οι πληγές στην ψυχή της δεν κλείνουν εύκολα και η ψυχολόγος που την παρακολουθεί για να τη βοηθήσει στο μετατραυματικό στρες λέει πως οι ψυχολογικές «ουλές» είναι χειρότερες από την παραμόρφωση στο πρόσωπό της.

Όταν ήταν 12 χρονών, ο πατέρας της Αϊσα δεμσεύτηκε να την παντρέψει με έναν Ταλιμπάν μαχητή προκειμένου να αποπληρώσει ένα χρέος του. Παραδόθηκε στην οικογένεια του, η οποία την κακοποιούσε και την ανάγκαζε να κοιμάται με τα ζώα στο στάβλο.

Όταν επιχείρησε να το σκάσει πιάστηκε και ο άνδρας της τής έκοψε τη μύτη και τα αυτιά για να την τιμωρήσει.
«Όταν έγινε λιποθύμησα. Ξύπνησα στη μέση της νύχτας νιώθοντας πως υπάρχει κρύο νερό στη μύτη μου. Άνοιξα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να δω από το πολύ αίμα», είπε η 22χρονη στο CNN.

Την άφησαν να πεθάνει στα βουνά αλλά εκείνη σύρθηκε μέχρι το σπίτι του παππού της και ο πατέρας της κατάφερε να την πάει σε αμερικανικές ιατρικές εγκαταστάσεις όπου τη φρόντισαν για δέκα εβδομάδες. Στη συνέχεια τη μετέφεραν σε κρυφό καταφύγιο στην Καμπούλ και τον Αύγουστο του 2010 μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να μείνει με ανάδοχη οικογένεια.

Δείτε τις φωτογραφίες



  

  







Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails