Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το χθεσινό χαράτσι στα ακίνητα δεν ήταν το τελευταίο, για φέτος!

Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει ότι ο τελευταίος φόρος σε βάρος των ακινήτων, ο οποίος ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη, θα είναι και ο τελευταίος, για φέτος;

Στο υπουργείο Οικονομικών, πάντως, κανείς! Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο εξετάζονται όλα τα εναλλακτικά σενάρια. Ακόμα κι αυτό που προβλέπει ενδεχομένως ένα ακόμα χαράτσι, έως το τέλος του 2011, αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Μόνο που αν αυτή η απειλή υλοποιηθεί, τότε:

α) θα είναι ο πέμπτος κατά σειρά φόρος, σε βάρος των ακινήτων, σε διάστημα 12 μηνών, γεγονός το οποίο θα συνιστά κατά πάσα πιθανότητα νέο παγκόσμιο ρεκόρ,

β) θα σημαίνει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και με την εκταμίευση της 7ης δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ. Αν βεβαίως υποτεθεί ότι η χώρα θα εξασφαλίσει την τωρινή, 6η δόση, των 8 δις ευρώ.

Προς το παρόν, βεβαίως, όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν τίποτα άλλο παρά ασκήσεις επί χάρτου. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα εφαρμοσθεί το χαράτσι του Σαββατοκύριακου.

Θα είναι, οριστικά, 2ετές; Και αν ναι, ποιος θα το πληρώσει; Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές, στο όνομα των οποίων «βγαίνουν» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, που θα αποτελέσουν το μέσο;

Αύριο το ΥΠΟΙΚ θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες.

Όλα τα παραπάνω, κρίσιμα, ερωτήματα, παραμένουν αναπάντητα, αλλά όχι για πολύ. Η αγορά περιμένει απαντήσεις και η τρόικα πρωτίστως.













































































Πηγή :http://www.newscode.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails