Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χάνει κι άλλα λεφτά ο ένας στους τέσσερις στο Δημόσιο

Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε το πρωί στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο περιλαμβάνεται ρύθμιση για ανώτατο μισθό 2.200 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην αλλάξει η μισθολογική κατάσταση του 70% των δημοσίων υπαλλήλων, για το 7% προβλέπεται βελτίωση του μισθού τους και οι υπόλοιποι θα θιγούν. Όσον αφορά στο μέτρο των αποδείξεων, συνεργάτες του πρωθυπουργού αμέσως μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αντιμετώπιση από τους υπουργούς, κάποιοι από τους οποίους χαρακτήρισαν το μέτρο αυτό ως «μητέρα των μαχών».

«Είναι σημαντική η υπόθεση της διαφάνειας προκειμένου να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή», τόνισε υψηλό κυβερνητικό στέλεχος και πρόσθεσε: «Όποιος έχει έσοδα από καθαρές δραστηριότητες δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Αναφορικά με τον έλεγχο των καταθέσεων στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τεκμηρίωση του εισοδήματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Η τεκμηρίωση αφορά στο σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται και το οποίο πρέπει να τεκμηριώνεται. Το εισόδημα που αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (π.χ. καταθέσεις και τίτλοι). Δεν υπάρχει αναδρομικός έλεγχος των καταθέσεων.

Αναδρομικός έλεγχος καταθέσεων μπορεί να γίνει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν υπόνοιες εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ως γνωστών, αυτή η δυνατότητα προβλέπεται ήδη από τη υπάρχουσα νομοθεσία».




























ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails