Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Οι γονείς με δίδυμα χωρίζουν ευκολότερα!

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γονείς των δίδυμων παιδιών έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες (της τάξεως του 1%) να πάρουν διαζύγιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους γονείς. Ο Δρ John Moore, παιδίατρος στην Ιατρική σχολή του Virginia Tech-Carilion στο Roanoke, τονίζει ότι τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη δεδομένου ότι η φροντίδα και τα έξοδα δύο παιδιών αντί ενός είναι πολύ πιο απαιτητικά, προκαλώντας μεγαλύτερο εκνευρισμό, ο οποίος και μεταφέρετε και στη σχέση του ανδρόγυνου.

Τα ζευγάρια που αποκτούν δίδυμα, αντιπροσωπεύουν το 3-4% του συνόλου των γεννήσεων, ενώ τα περισσότερα προέρχονται από θεραπείες γονιμότητας. Φαίνεται λοιπόν ότι, οι χρονοβόρες αλλά και ακριβές διαδικασίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας κύησης, σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις των δύο νεογέννητων, κάνουν τα ζευγάρια να μην αντέχουν στις πιέσεις και να διαλύουν το γάμο τους.

Η Δρ Elizabeth Damato, που μελετά γονείς με δίδυμα παιδιά, η οποία όμως δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη έρευνα, ανέφερε ότι, εκτός των άλλων παραγόντων, το άγχος και η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα για τους γονείς των διδύμων απ’ ότι για εκείνους με ένα μωρό, συμβάλλοντας αρνητικά στη μεταξύ τους σχέση.

Παρόλα όμως τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν, οι επιστήμονες δεν προτείνουν την αποφυγή μιας δίδυμης κύησης –αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό- αφού είναι προτιμότερο να ενημερωθούν τα ζευγάρια για τις προκλήσεις στις οποίες θα χρειαστεί να ανταπεξέλθουν και να προετοιμαστούν κατάλληλα.









Πηγή :http://www.mother.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails