Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ξύπνησε πάλι το ρήγμα της Πάρνηθας;

Σε σεισμική έξαρση βρίσκεται το ρήγμα της Πάρνηθας και
η θαλάσσια περιοχή Β/Α του Πόρου στην Αττική.

Το ρήγμα της Πάρνηθας φαίνεται να κάνει άλλο ένα ξύπνημα με πολλούς μικροσεισμούς (κάτω των 2,5 ρίχτερ), όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από ένα χρόνο.

Ο πρώτος σεισμός εντοπίσθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό και έγινε στις 10.27 το βράδυ της Κυριακής, είχε πολύ μικρή διάρκεια (κάτω από 2 δευτερόλεπτα) και έγινε αισθητός σαν ένα μικρό ταρακούνημα.

Μέσα στη νύχτα μέχρι και το πρωί ακολούθησαν δεκάδες μικροσεισμοί, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έγιναν αισθητοί.

Το cityface.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, οι σεισμολόγοι του οποίου δηλώνουν καθησυχαστικοί και μας δήλωσαν ότι το ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε το σεισμό του 1999 για τα επόμενα 150-200 χρόνια δεν απίθανο να δώσει ανάλογο ισχυρό σεισμό. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι κάποιοι από τους σεισμούς γίνονται αισθητοί γιατί έχουν πολύ μικρό εστιακό βάθος (κάτω από 5 χλμ) και ενδεχομένως και φέτος αυτή η δραστηριότητα να κρατήσει και πάλι αρκετές ημέρες.


Η δραστηριότητα όπως καταγράφηκε από το Σταθμό της Αθήνας:



Η δραστηριότητα όπως καταγράφηκε από το Σταθμό των Βιλλίων:


































Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails