Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

«ΚΑΗΚΕ» ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! Ένας-ένας οι εταίροι απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο – Αποφασισμένοι να ξαναζήσουμε το Καλοκαίρι του ’15 – Χωρίς εναλλακτική λύση η κυβέρνηση

Κάηκε» το πιο δυνατό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα, πριν μάλιστα προλάβει
το ρίξει στο τραπέζι τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ίδιας της κοινωνίας. Ο λόγος για την… υποσχετική της μείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τη Real News, η Αθήνα διαβλέπει απροθυμία των δανειστών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μεταξύ των οποίων και η ρυθμίση του χρέους, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Η Μέρκελ έχει παραδώσει την οικονομική πο.λιτική για τη χώρα της και την Ευρώπη στον Σόιμπλε, ο οποίος δηλώνει συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι «δεν επείγει το ζήτημα του χρέους για την Ελλάδα». Ωστόσο, δεν αποκλείεται η σχετική συζήτηση να αρχίσει ως αντίβαρο σε ένα ακόμα συμβιβασμό που θα υποχρεωθεί να κάνει η κυβέρνηση, όμως οι δανειστές στην πράξη δεν αναμένεται να δεσμευθούν για σημαντικές μειώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται στο Μέγαρο Μαξίμου, τα σχέδια που εκπονήθηκε στο Βερολίνο για την απομείωση του χρέους είναι πολύ… λάιτ και προφανώς μη αποδεκτά απο την Αθήνα, ενω θα επιτείνουν την ένταση στις σχέσεις ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

Ωστόσο, ούτε οι κυβερνώντες μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο, οι δανειστές να είναι εκείνοι που επιδιώκουν καθυστέρηση, ώστε η Αθήνα να βρεθεί ενώπιιον διλημμάτων που θα προκύπτουν από αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της, με σκοπό να αναγκαστεί να αποδεχθεί τα πλέον ισχυρά μέτρα. Κάτι αντίστοιχο με ό,τι συνέβη το περασμένο Καλοκαίρι.

Εξάλλου το Μαξίμου δεν δείχνει να διαθέτει εναλλακτική στρατηγική στο θέμα.














Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails