Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δύο αστεροειδείς θα πλησιάσουν αύριο τον πλανήτη μας σε μικρή απόσταση [Βίντεο]

Δύο κοντινούς επισκέπτες αναμένει για
αύριο τόσο η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος NASAόσο και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή ESA. Πρόκειται για δύο αστεροειδείς οι οποίοι θα πλησιάσουν τον πλανήτη μας σε μικρή έως ελάχιστη απόσταση, για τα αστρονομικά δεδομένα.
Ο πρώτος 2015 HR 182 ανακαλύφθηκε στις 18 Απριλίου και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πιο κοντινή προσέγγιση στις 17:33 τοπική ώρα αύριο σε απόσταση 18 περίπου φορές την απόσταση Γης και Σελήνης (18,5248 LD). Ο αστεροειδής έχει εκτιμώμενο μέγεθος 280 μέτρων και ταχύτητα 20.000 χλμ. το δευτ. περίπου
Ο δεύτερος αστεροειδής ο 2015 TC25 ανακαλύφθηκε πρόσφατα, δηλαδή… εχθές (11 Οκτωβρίου).
Είναι εκτιμώμενου μεγέθους 3,3 μέχρι 7,3 μέτρων πρόκειται να πραγματοποιήσει την πιο κοντινή του προσέγγιση στις 10:33 το πρωί τοπική ώρα σε κάπως… μικρότερη απόσταση δηλαδή μόλις 0,3 LD ή 104.000 περίπου χλμ. με άλλα λόγια θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη.
Μάλιστα για τον αστεροειδή η NASA δίνει κώδικα επικινδυνότητας το 6 με το 0 να είναι ο ελάχιστος και το 9 ο μέγιστος.
Το παράξενο είναι ότι η μεν ESA αναφέρει μόνο τον HR 182 ως επικείμενο επισκέπτη, ενώ η NASA αναφέρει μόνο τον TC25. Με άλλα λόγια η NASA φαίνεται να αγνοεί την ύπαρξη του HR 182 και η ESA του TC 25.


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails