Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΑ 5,0 ΡΙΧΤΕΡ !!

Στα 5,0 Ρίχτερ μετρήθηκε ο ισχυρός σεισμός που αναστάτωσε
τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και την Ήπειρο αλλά και τις Κυκλάδες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο σεισμών τον θέλει στα 5,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων.

Το μικρό εστιακό βάθος έκανε τον σεισμό να γίνει ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα. Ο σεισμός προέρχεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων, από το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης το οποίο στο παρελθόν έχει δώσει τεράστιους σεισμούς άνω των 6,0 Ρίχτερ στην περιοχή. Αναφορές κάνουν λόγο για ζημιές σε παλαιά κτήρια και πτώσεις σοβάδων, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς αν και ήταν νύχτα και όλοι ήταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν.

Οι σεισμολόγοι δηλώνουν πως τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν ήταν ο κύριος σεισμός αυτός ή αν υπάρξει συνέχεια. Στην περιοχή πάντως πριν 2 περίπου χρόνια, σημειώθηκαν σεισμοί ιδίου μεγέθους, με πάρα πολλούς μετασεισμούς. Τέλος οι σεισμολόγοι περιμένουν στην περιοχή εκατοντάδες μετασεισμούς, εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους της δόνησης. Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν την πορεία του όλου φαινομένου.





















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails