Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ομελέτα με πράσινα, λεπτά σπαράγγια

Πρέπει να τα προλάβετε, είναι η εποχή τους!
Κρίμα που οι Ελληνες δεν τρώμε σπαράγγια. Οι παραγωγοί τα εξάγουν και δεν τα βρίσκεις εύκολα στην αγορά, ή όταν τα πετυχαίνεις, είναι εκεί για πάνω από μια εβδομάδα. Κοτσανάκια μαυρισμένα, κεφαλάκια μαραμένα.
Την επόμενη φορά που θα τα βρείτε φρέσκα, αγοράστε τα για να τα φάτε ομελέτα, είναι απολαυστικά!

Υλικά
Επιλέξτε πράσινα σπαράγγια, λεπτά κατά προτίμηση
Αν βρείτε άγρια σπαράγγια, αγοράστε τα αμέσως, είναι σπάνια και πολύ νόστιμα
2 αυγά βιολογικά ανά άτομο
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τριμμένο τυρί Εμενταλ

Εκτέλεση
Πλύντε καλά τα σπαράγγια και κόψτε τα στα τρία
Μη λυπάστε τα σκληρά κοτσάνια, πετάξτε τα
Σε ένα τηγάνι βράστε τα για 10 λεπτά με λίγο βούτυρο και λίγο νερό
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ
Προσθέστε τα στα σπαράγγια, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τηγάνι
Ρίξτε λίγο τυρί έμενταλ, αν σας αρέσει
Διπλώστε την ομελέτα με φινέτσα
Μην την παραψήσετε, αφήστε την λίγο ωμή
Αλάτι και πιπέρι και απολαύστε το πιο απλό και σοφιστικέ πιάτο!

Αν βρείτε βέβαια άγρια πράσινα σπαράγγια, τότε μην παραλείψετε να τα αγοράσετε
Αλλά και τα κοινά πράσινα σπαράγγια είναι πολύ γευστικά:












Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails