Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ο Έκι διεκδικεί 1,2 εκατ. και οι άλλοι… 40,5 εκατ. ευρώ!

Όλες η νομικές εκκρεμότητες του Παναθηναϊκού
Η είδηση της έφεσης του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της FIFA για επιδίκαση του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ στον Έκι Γκονζάλες, έφερε στο φως της δημοσιότητας μια παλιά αμαρτία των «πρασίνων».
Ο Αργεντινός είχε εκδιωχθεί από τον Παναθηναϊκό την άνοιξη του 2008 με την αιτιολογία ότι ήταν απείθαρχος, για ένα επεισόδιο που είχε με τον Πεσέιρο σε ματς των «πρασίνων» στη Θεσσαλονίκη.
Οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει την αίτηση λύση του συμβολαίου του Γκονζάλες στην Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών διαφορών, όπως συμβαίνει πάντα εντός των τειχών…
Ωστόσο στα διεθνή όργανα της FIFA, εκεί που κρίνονται τα συμβόλαια και όχι οι δικαιολογίες των ομάδων, ο Αργεντινός κέρδισε την υπόθεση, καθώς διεκδίκησε (1.329.000) και τελικά του επιδικάστηκε σχεδόν ολόκληρο το συμβόλαιο που είχε με τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή και της επόμενης σεζόν.
Του έγινε ένα «σκόντο» 129.000 ευρώ…
Τότε η διοίκηση Μήτσου (Βαρδινογιάννη) είχε κάνει την… κορόιδα (όπως κάνουν όλες οι ελληνικές ομάδες), αφήνοντας την καυτή πατάτα στα χέρια των πολυμετοχικών. Ωστόσο αυτή «έσκασε» στον… επόμενο, στα χέρια του Αλαφούζου.
Η πιθανότητα να γλιτώσει τη καμπάνα ο Παναθηναϊκός αγγίζει το… μηδέν! Η μοναδική περίπτωση να «ψαλιδιστεί» το ποσό της οφειλής είναι να τα βρει με τον Γκονζάλες.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Ολυμπιακός με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Ωστόσο το θέμα της δικαστικής εκκρεμότητας με τον Γκονζάλες δεν είναι «φρέσκια» είδηση. Ήταν στο ενημερωτικό δελτίο του 2012, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Μάλιστα εκείνο το ενημερωτικό ήταν και το τελευταίο που έδωσε την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας και φυσικά και στους δημοσιογράφους να μάθουμε τι συμβαίνει στα οικονομικά της ΠΑΕ.
Εκ τότε ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει, πέρα του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του. Άλλο ενημερωτικό δελτίο δεν είδαμε, κόντρα στις εξαγγελίες της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για διαφάνεια. Ωστόσο αυτό είναι θέμα άλλης ημέρας…
Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι από εκείνο το ενημερωτικό δελτίο του 2012, οι απαιτήσεις του Γκονζάλες δεν ήταν η μοναδική διεκδίκηση από την ΠΑΕ!
Στην ίδια λίστα και άλλα ονόματα, με πιο τρανταχτή περίπτωση αυτή του Ντέιβιντ Μπραζ.
Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Μπραζ; Λογικό είναι να μην το θυμόσαστε. Ο Βραζιλιάνος ήταν στη λίστα των περίφημων θωρηκτών που ήρθαν επί πολυμετοχικότητας, παρέα με τον Μελίσση και τον Βαβζίνιακ.
Τότε ο Κώστας Αντωνίου πανηγύρισε για την αρπαγή του μέγα ταλέντου των μικρών εθνικών ομάδων της Βραζιλίας. Ωστόσο στο γήπεδο ο Μπραζ ήταν πολύ soft, πιο μαλακός και από το βούτυρο.
Έτσι μετά από 1,5 χρόνο μας κούνησε το μαντήλι και επέστρεψε στη πατρίδα του (Φλαμένγκο, Βιτόρια, Σάντος), χωρίς να γίνει ποτέ αστέρας πρώτου μεγέθους.
Το πρόβλημα ήταν ότι η ομάδα που τον ανέδειξε πήγε στα δικαστήρια τον Παναθηναϊκό και διεκδικεί εδώ και πέντε χρόνια τα «τροφεία» του ποδοσφαιριστή, ζητώντας 40 εκατ. ευρώ!!!
Χρήματα που δεν πρόκειται να της επιδικαστούν, αλλά είναι πιθανό να πάρει ένα σημαντικό ποσό (1 εκατ. ευρώ).
Στο ίδιο ενημερωτικό είχαμε διαβάσει ότι η Σάο Πάολο απαιτεί 45.000 για την μεταγραφή του Γκάμπριελ. Η Ραπίντ Βιέννης 44.955 ευρώ για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει υποχρέωση να καταβάλει στον Γιώργο Καραγκούνη το ποσό των 398.220 ευρώ και αυτός με τη σειρά του να το καταβάλει στις φορολογικές αρχές της Πορτογαλίας βάση ιδιωτικού συμφωνητικού ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά και «κυνηγούν» τη νυν διοίκηση των «πρασίνων», έτσι για να τις θυμίζουν τα… παλιά.

































Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails