Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η αρΧόντισσα και η... απογοήτευση

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη,παίρνοντας ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό.
Εντυπωσίασε η Ένωση απογοήτευσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.Ο Αραβίδης άνοιξε το σκορ, με τον Μιλιβόγιεβιτς ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι. Παράπονα απ'τη διαιτησία για τους "κιτρινόμαυρους"

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο πρώτο ματς των “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση εντυπωσίασε με την ψυχραιμία και το ουσιαστικό παιχνίδι της σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι λόγω των... αλχημειών του Περέιρα δεν είχαν ομοιογένεια. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Αραβίδη, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο 48' με τον Μιλιβόγιεβιτς. Η Ένωση διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Λαμπρόπουλου, καθώς από ανύπαρκτο φάουλ του Τζανετόπουλου στον Σαλίνο προήλθε η ισοφάριση, ενώ στο 76' κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Αραβίδης ενώ έβγιανε τετ α τετ με τον Μέγερι.

Εκπλήξεις από Περέιρα

Αλλαγές επιφύλαξε ο Βίτορ Περέιρα στην αρχική σύνθεση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έθεσε εκτός 11άδας τον Μήτρογλου με τον Μανιάτη, ενώ σε σχέση το ματς με τον ΠΑΟΚ κράτησε μόνο τρεις ποδοσφαιριστές (Σαντάνα, Μαζουακού, Σιόβας). Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε τα “ερυθρόλευκα” γκολποστ, δεξί μπακ έπαιξε ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουακού και στόπερ οι Σιόβας και Σαντάνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά, επιτελικός ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Φουστέρ (αριστερά) και Ντουρμάζ (δεξιά) και φορ ο Διαμαντάκος.

Καμία αλλαγή στην ΑΕΚ

Το σχήμα που δοκίμαζε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρέταξε στο Καραϊσκάκη, ο Τραϊανός Δέλλας. Ο προπονητής της ΑΕΚ επέλεξε τον Ανέστη κάτω απ'τα δοκάρια, τον Μπακάκη δεξί μπακ, αριστερό τον Σοϊλέδη, στόπερ τον Λαμπρόπουλο με τον Τζανετόπουλο. Στα χαφ, Γιόχανσον και Ανάκογλου, πήραν ανασταλτικό ρόλο, στις πτέρυγες ο Μπαρμπόσα έπαιξε αριστερά, δεξιά, ο Πλατέλλας, επιτελικός μέσος ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραβίδης.

Γκολ και εντυπώσεις η ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο τις εντυπώσεις οι φιλοξενούμενοι. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι απ' ότι ο Ολυμπιακός, αφού οι“κιτρινόμαυροι” έδειξαν πολύ παθιασμένοι αλλά και καλά διαβασμένοι. Παρ'ότι δεν είχαν την κυκλοφορία της μπάλας πήγαν τον ρυθμό του παιχνιδιού εκεί που ήθελαν. Οι παίκτες του Δέλλα κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα, πίεσαν ψηλά, έβγαλαν ωραίες συνεργασίες και έδειξαν από πολύ νωρίς, ότι δεν φοβούνται τον πρωταθλητή Ελλάδας, ο οποίος άργησε να βρει τα πατήματά του και να καλύψει τα κενά.

Η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει στον Ολυμπιακό στην πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού. Στο 4' ο Μπαρμπόσα βρήκε πεδίο βολής λίγο πιο έξω απ'την περιοχή, σούταρε αλλά ο Μέγερι έπεσε στη δεξιά του γωνία, ακούμπησε την μπάλα, η οποία βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Η Ένωση είχε μυριστεί το πρόβλημα στην άμυνα των γηπεδούχων και τους χτύπησαν στο αδύνατό τους σημείο, το αριστερό άκρο. Και αν στο 11' η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Δικεφάλου (ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα βγήκε τετ α τετ αλλά ο Μέγερι έδιωξε), στο 14' ο Αραβίδης δεν συγχώρησε την ολιγωρία των ποδοσφαιριστών του Περέιρα. Ο Σοϊλέδης σέντραρε από αριστερά, ο επιθετικος της ΑΕΚ στόπαρε και με γυριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία απ'αυτή που είχε κλείσει ο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, αφού οι περισσότερες ενέργειες που έκαναν ήταν από μακρινές σέντρες. Ο Διαμαντάκος δεν ακούμπησε μπάλα, ενώ ο Φουστέρ δεν ηταν στην καλύτερή του μέρα. Η πρώτη καλή στιγμή για τον πρωταθλητή Ελλάδας έγινε στο 38', όταν ο Ντουρμάζ άδειασε τον Σοϊλέδη από αριστερά, σέντραρε, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά, η οποία ωστόσο κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τους “κιτρινόμαυρους” να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1.

Ισοφάριση και... απογοήτευση

Στο δεύτερο μέρος, ο Περέιρα έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, έβγαλε Σαντάνα και Φουστέρ και έβαλε Μήτρογλου και Αφελάι. Έτσι ο τελευταίος πέρασε στην αριστερή πτέρυγα και έγινε εσωτερική αλλαγή με τον Μιλοβόγιεβιτς να περνά στο κέντρο της άμυνας. Έτσι ο Ολυμπιακός έπαιξε με δύο επιθετικούς στην κορυφή. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πολύ νωρίς, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ολιγωρία της ΑΕΚ σε στημένη φάση. Ύστερα από φάουλ κοντρά στο κόρνερ, ο Διαμαντάκος βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε σκαστή κεφαλιά, ο Ανέστης κόλλησε στη γραμμή του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ όμως πιστώθηκε στον Μιλοβόγιεβιτς, πάνω στον οποίο κόντραρε η μπάλα.

Παρά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, δεν κλείστηκαν και πίεσαν ψηλά. Στο 61' από ένα λάθος του Σιόβα, ο Πλατέλλας έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά η απόπειρά του ήταν τραγικά άστοχη. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε απ'τα άκρα την ΑΕΚ, έχοντας πλέον και τις πολύτιμες βοήθειες του Τσόρι Ντομίνγκες. Αντιμετώπισαν δυσκολίες όμως στη διάσπαση της αμυντικής γραμμής των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι με την είσοδο του Ρόβα (στο 72') έπαιξαν με άλλη διάταξη. Ο Δέλλας το γύρισε σε 4-3-3, με Γιόχανσον, Ρόβα και Ανάκογλου στα χαφ, Πλατέλλας δεξιά, Αραβίδης πάει αριστερά και ο Μάνταλος έπαιξε στον άξονα πιο μπροστά. Έτσι έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα.

Στην ουσία η ΑΕΚ προσπαθούσε να ροκανίσει τον χρόνο και να εκνευρίσει τους αντιπάλους της, οι οποίοι έβλεπαν να περνούν τα λεπτά και να μην μπορούν να βάλουν το γκολ της νίκης. Στο 89' από ένα λάθος έξοδο του Ανέστη σε γέμισμα του Τσόρι, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την τύχη με το μέρος τους και απομάκρυναν τον ορατό κίνδυνο. Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 με την Ένωση να φεύγει πιο ικανοποιημένη, αφού η υπόθεση πρόκριση πλέον θα κριθεί στο σπίτι της.


Κίτρινες: Σαλίνο (41'), Φορτούνης (68') - Λαμπρόπουλος (39'), Μπαρμπόσα (40'), Μάνταλος (54')

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ (46' Αφελάι), Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (65' Ντομίνγκες).

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (Σαρρής), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Πλατέλλας, Μάνταλος (87' Κρισάντους), Αραβίδης

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος
Βοηθοί: Γρεβένης-Σίπκας
4ος: Αρετόπουλος








Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails