Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τουρκικά F-16 υποδέχτηκαν στα Ψαρά τον Δενδια! Οι ανίδεοι χειρισμοί του ΓΕΕΘΑ… Έστειλαν Αεροσκάφος Erieye EMB-145 AEW&C στο στόμα του λύκου…

Και το βάφτισαν Αθώο και παλιό αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας!
Ένα άκρως περίεργο περιστατικό ανάμεσα σε 2 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 , και ενα αεροσκάφος υποτίθεται της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σημειώθηκε πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο στο αιγαίο! Το υποτίθεται Ελληνικό και Αθώο αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, ήταν επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων, μάλιστα βάσει πολλών δημοσιευμάτων πρόκειται για αεροσκάφος παλαιού τύπου!

Εκείνο που δεν μας είπαν τα ΜΜΕ, είναι τι δουλειά είχε το παλιό και αθώο αεροπλάνο και πετούσε την ίδια την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά για να επισκεφτεί το φυλάκιο του ελληνικού στρατού που βρίσκεται στο νησί.

Μήπως λέω εγώ τώρα! Μήπως δεν ήταν ένα παλιό και αθώο αεροπλάνο, άλλα ένα υπερσύγχρονο Erieye EMB-145 AEW&C της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας , που είχε την ατυχή αποστολή να συλλέξει πληροφορίες για των ηλεκτρονικών εκπομπών των Τουρκικών επιγείων Radars απέναντι απο την Χίο, καθώς και των Μονάδων επιφανείας!

Όλοι πιστεύω θέλουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας πιο επιθετικές, και όχι σε ένα παθητικό ρόλο απλής άμυνας ,απέναντι στις προκλήσεις τον Τούρκων, αλλά έλεος πια με το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ!

Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ που οργάνωσαν αυτην την αποστολη του Αεροσκαφους Erieye EMB-145 AEW&C εχουν τεράστιες ευθύνες , θα ελεγα οτι οι Επιτελεις της Πολεμικης Αεροποριας διοργάνωσαν ενα σχεδιο ερασιτεχνικο, επικίνδυνο,και προχειρο!

Πρώτον…..ποτέ δεν στελνεις ενα τετοιο Αεροσκαφος στο στομα του λυκου, χωρις καμια προστασια-συνοδεια απο F-16!

Δευτερον……….ειναι στην ιδια περιοχη που θελουν να στειλουν το Αεροσκαφος( οι ανίδεοι του ΓΕΕΘΑ) ,ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας (χιος-ψαρα).

Αν ειχαν λιγη διορατικοτητα,και χωρις να χρειαζεται να εισαι εξυπνος,θα επρεπε να καταλαβουν οτι βασει της πάγιας Τουρκικης πολιτικης-στρατηγικης,παντα μα παντα-η Τουρκια προέβη σε προκλητικες ενεργειες,οταν καποιος Ελληνας υψηλοβαθμος πολιτικος, επισκεφθετε τα ακριτικα νησια μας στο αιγαίο!

Ετσι και εγινε, η Τουρκικες Ενοπλες Δυναμεις ηταν ενήμερες για την αφιξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, και ειπαν να τον καλωσορίσουν με τον γνωστο τροπο- μιας παραβασης του Ελληνικου Εναεριου χωρου με υπερπτήσεις Τουρκικον F-16 πάνω απο τα νησιά (χιος-ψαρα)!

Οπως ηταν αναμενόμενο, στα Τουρκικα παραλια ηταν σε εγρηγορση και ετοιμοτητα λογω της αφιξης Δενδια, τα Τουρκικα ρανταρ εντοπισαν το Ελληνικο αεροσκάφος Erieye EMB-145 AEW&C, και απογειωθηκαν τα F-16 με διπλο στοχο-να παραβιασουν τον Ελληνικο Εναεριο χωρο, και να καταδιώξουν το Ελληνικο Αεροσκαφος! Το Erieye EMB-145 AEW&C αντιλήφθηκε αμεσα και σε μεγαλη αποσταση τα Τουρκικα F-16, αλλωστε για αυτο τον ρολο χρησεις ειναι αυτα τα αεροπλανα, και αμεσα το αεροσκαφος αποχωρησε απο την περιοχη με κατευθυνση την βαση 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα!

Το αεροσκαφος Erieye EMB-145 AEW&C χρησιμοποιησε ισχυρες ηλεκτρονικες παρεμβολες ωστε τα ραντάρ των Τουρκικων F-16 να χασουν καθε επαφη με το Ελληνικο Αεροσκάφους! Αυτες η ισχυροτατες παρεμβολές ισως ηταν η αιτια να αποσυντονισουν και τα Ελληνικα ρανταρ , και δεν εδωσαν σημα εγκυρη προειδοποιηση συναγερμου και δεν σηκώθηκαν ελληνικά μαχητικά για αναχαίτιση τον Τουρκικον F-16 ,αλλα ουτε υπηρξε εγκλωβισμός από τα α/α MIM-104 Patriot PAC2/3 από την Σκύρο , και φυσικα η 6η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης- Βαση ρανταρ στην περιοχη της Μυκονου,μαλλον δεν πηραν πρεφα τιποτα! Εκτος και αν υπαρχουν και αλλες τοποθετημενες κεραίες ίδιες με την κεραια που εκανε παρεμβολες στο ρανταρ της Πολεμικης Αεροποριας στον Υμηττό!?

Τι να πω Υπομονή! Αυτα κανει η έλλειψη κονδυλίων για την Άμυνα της Πατρίδας μας! Στο επόμενο περιστατικό ας βάλουν την τρόικα να εντοπίσει τα Τούρκικα F-16!

















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails