Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τα οφέλη της πιπεριάς για την υγεία μας

Η πιπεριά αποτελεί ένα αγαπημένο λαχανικό, τόσο για
μαγείρεμα όσο και ως συστατικό μιας σαλάτας.
Περιέχει λίγες θερμίδες και αυξημένη αντιοξειδωτική δράση.
Είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών όπως το α-καροτένιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και βιταμίνης Ε, συστατικά τα οποία παρέχουν μια σημαντική αντιφλεγμονώδη προστασία και αντιοξειδωτικά οφέλη για την υγεία .
Η μέτρια πιπεριά παρέχει το7% της συνολικής πρόσληψης βιταμίνης C της οποίας η περιεκτικότητα αυξάνεται με την ωρίμανση του λαχανικού.
Ωστόσο χρειάζεται προσοχή κατά το μαγείρεμα, καθώς η αυξημένη θερμότητα μπορεί να καταστρέψει ορισμένα από τα θρεπτικά της συστατικά, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνεται σε ωμή μορφή ή να μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για μικρό χρονικό διάστημα.



















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails