Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Γόης των νοτίων προαστίων… η δικαιοσύνη και το μαύρο χρήμα

Από μικρός ήθελε να κάνει εντύπωση. Ψηλός μελαχρινός με πολλά οικογενειακά...
λεφτά-έτσι τουλάχιστον είχε φροντίσει να διαδοθεί- κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα και μοντέλες πρώτης και δεύτερης σειράς.
Το μικρόβιο της ματαιοδοξίας ήταν πάντα μέσα του. Σε τέτοιο βαθμό που έφτανε σε σημείο να πληρώνει για να γράφουν για τις κατακτήσεις του.
Το όνομά του; Πολλές φορές σε εξώφυλλα περιοδικών. Με πηγαίους τίτλους όπως «Ο εργένης που όλες οι γυναίκες ποθούν» «Στο πανάκριβο αυτοκίνητο του γόη» «Οι διακοπές του μελαχρινού στη Μύκονο» και πάει λέγοντας.
Επένδυσε χρήματα σε τομείς όπως τ΄ αυτοκίνητα … τα ακίνητα αλλά και στη νύχτα.
Ωστόσο το ερωτηματικό υπήρχε πάντα. Αλήθεια που βρήκε τόσα χρήματα;
Και η αλήθεια δεν άργησε να βγεί. Ο γόης ήταν μάστορας στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Λειτουργούσε τοκογλυφικά ακόμη και σε φίλους του με επιτόκια που ξεπερνούσαν το 15%.
Φρόντιζε να δικαιολογεί τις επενδύσεις του μέσω off shore εταιρειών σε Κύπρο και Μάλτα μεταφέροντας μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς εντός των συνόρων.
Οι αλλαγές όμως στη νομοθεσία και η απαραίτητη πιστοποίηση των καταθέσεων έφερε το όνομά του στην κορυφή του ελέγχου των διωκτικών αρχών. Η δικαιοσύνη του χτύπησε την πόρτα και οι ελεγκτές του μαύρου χρήματος εδώ και δύο μήνες έχουν κάνει φύλλο και φτερό την περιουσία του σε μετρητά.
Αυτός είναι και ο λόγος που μεταβίβασε πολλές επιχειρήσεις σε «φίλους» έναντι πινακίου φακής. Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ελαφρύνει από τα βάρη;
Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για επικείμενη σύλληψη καθώς η μαύρη τρύπα είναι μεγάλη κι αυτή τη φορά δε μπορεί να την σκαπουλάρει. Και δεν μπορεί καθώς τόσο οι φίλοι του από τη νύχτα είναι πλέον ανύπαρκτοι αλλά και τα πολιτικά βύσματα που είχε του έχουν γυρίσει την πλάτη.
Άλλωστε σε αυτές τις εποχές «κανείς Υπουργός φίλος του μπαμπά» δεν θέλει να χρεωθεί το όποιο πολιτικό ακόμη και ποινικό κόστος…
Η συνέχεια σε λίγες μέρες…

























Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails