Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου έπασχε από βαριά κατάθλιψη"

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου έπασχε από βαριά κατάθλιψη» αποκαλύπτει ο στενός του συνεργάτης
επί πολλά χρόνια και γιατρός Παρασκευάς Αυγερινός στο νέο του βιβλίο «Η αλλαγή τελείωσε νωρίς», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής».

Σε συνομιλία του με την εφημερίδα για το περιεχόμενο του βιβλίου ο κ. Αυγερινός δίνει τη δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν επί μεταπολίτευσης αλλά και επί «Αλλαγής», ενώ αποδίδει τις μεταστροφές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στην «παθολογική ανασφάλειά» του, όπως τη χαρακτηρίζει.

Όσον αφορά την κατάθλιψη από την οποία έπασχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώην στενός συνεργάτης του αναφέρει, για ένα σοβαρότατο επεισόδιο που είχε το 1979:«Με πήρε στο τηλέφωνο η Μαργαρίτα και μου ζήτησε να ανέβω στο Καστρί γιατί ο Ανδρέας δεν ήταν καλά. Τον βρήκα αμίλητο σε μία πολυθρόνα, με τη ρόμπα του. Τον συνόδεψα στον ψυχίατρο και η διάγνωση ήταν βαριάς μορφής κατάθλιψη… Ιατρικά αυτή η κρίση αναφέρεται ως “διπολική διαταραχή”». Το γεγονός μάλιστα ότι ο Ανδρέας δεν εξεπλάγη από τη διάγνωση τον κάνει να πιστεύει ότι ήξερε από παλιά την ασθένειά του. Το περιβάλλον του όμως στο Καστρί προσπαθούσε επί μήνες να αποκρύψει ότι έχρηζε βοήθειας.

«Τον έβαζαν να παίζει μαζί τους χαρτιά για να τον απαλλάξουν από τη στενοχώρια του» γράφει στο βιβλίο , ενώ αποκαλύπτει στην «Καθημερινή» ότι επί έξι μήνες πήγαινε κάθε μέρα στο Καστρί για να του χορηγεί τη φαρμακευτική αγωγή, όπως πήγαινε και ο καθηγητής Κώστας Στεφανής για ψυχιατρική υποστήριξη.

Ο κ. Αυγερινός αποδίδει μάλιστα το καταθλιπτικό επεισόδιο του Α. Παπανδρέου το 1979 στον εξαναγκασμό του να εγκαταλείψει μία θυελλώδη εξωσυζυγική σχέση. Ο ίδιος δεν αμφισβητεί το πολιτικό του μέγεθος, αλλά κάνει λόγο για «στερητικά πλέγματα» , που μέχρι το τέλος αρνούνταν να μεγαλώσει. «Ήθελε να ζει ως έφηβος με ωραίες γυναίκες, ίσως γιατί της στερήθηκε μικρός» . Στην ασθένειά του αποδίδει επίσης της συνεχή του ανάγκη για επιβεβαίωση.

Ο παλιός στενός συνεργάτης του Ανδρέα δεν διστάζει να αναρωτηθεί πως «γκρεμίζεται» σήμερα το ΠΑΣΟΚ παρότι «άντεξε και όταν το παιχνίδι το όριζε ο Μένιος Κουτσόγιωργας ή ο Άκης» , για τους οποίους κάνει αρνητικά σχόλια.

Εντύπωση προκαλεί και το αφοπλιστικό του σχόλιο για τον γιο του Ανδρέα και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: « Ο Γιώργος πήρε το όνομα του πατέρα του αλλά το μυαλό της μητέρας του. Εκείνη τον επέβαλλε ως υπουργό, έγινε και πρωθυπουργός, και τελείωσε έτσι άδοξα η ιστορία αυτής της δυναστείας. Κρίμα…».

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής»: «Αν ήταν λιγότερο αυθάδης, αγενής και απρεπής, θα ήταν καλύτερος. Ανησυχώ διότι ανήκει στους ανθρώπους που δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα για να κάνουν τον στόχο τους. Ξέροντας δε και πολλούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τώρα που χάθηκε η εξουσία, τρέμω μήπως, λόγω του πάθους του αυτού του παιδιού να βρεθεί στην εξουσία, εξελιχθεί σε έναν από τους πολιτικούς που έκαναν μεγάλο κακό στον τόπο τους».






Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


1 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[[ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ]]. Νου 2.
Αφιερώνει ο Ν Βράχος στους ‘’φίλους του’’
ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΊΚΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΝΟΩΝ ‘’οπαδών’’ της εξουσίας της νύχτας.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ‘’δεκάρικου’’, αλλά θα ήθελα να τους συστήσω ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ τόσο τη νοημοσύνη των Ελλήνων.
Ας πάρουν είδηση, ότι το 2009 και 2010 πέρασαν ανεπιστρεπτί με ότι τούτο συνεπάγεται. Πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει την αλήθεια?
Μα το γεγονός και μόνο, ότι σε μια τόσο ΕΝΤΟΝΗ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ φορολογική λαίλαπα κατά του λαού, ο κόσμος ‘’δίνει’’ στην αντιπολίτευση ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ποσοστό όλων των εποχών, αποδεικνύει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που τους έχει..
ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σε δύο –τρείς μήνες ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Και γιατί? Ενώ θα μπορούσαν να αντέξουν λίγο ακόμη η ΑΠΑΤΗ? Γιατί ο Πάνος, επέλεξε σαν κοιν/κο εκπρόσωπο το Τέρενς? Γιατί είναι ο ΤΕΡΕΝΣ είναι από τους ελάχιστους που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ τις πολιτικές μαλακίες που λέει ο Πάνος, και γι αυτό παραμένει…..
Γενικότερα το κλίμα που δημιουργούν οι ‘’δεκάρικοι’’ είναι από φαιδρό μέχρι ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ.
Βρίζουν σαν μανάβηδες της αγοράς και πιστεύουν ότι ο κόσμος, διαβάζοντας τις ηλιθιότητες και το πάμπτωχο ‘’πνεύμα’’ τους , θα αρχίσει να ..μη πιστεύει αυτά που ΥΠΕΥΘΥΝΑ γράφουμε και θα ‘’εγκαταλείψει’’ την ανάγνωση των κειμένων μας.
Απλά είναι αφελείς αν πιστεύουν ότι μπορούν επηρεάσουν έστω και…αόματο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται γιατί ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ότι πολιτικοί αντίπαλοι, σαν τον Καμμένο και λοιπούς καμένους , δεν μπορούν ΞΑΝΑ να εξαπατήσουν τον κόσμο.
Γι αυτό προς-γειωθείτε !!
Ο Ανδρέας απεδείχθη, ότι ήταν ένας πανέξυπνος πολιτικός που άλλαξε την Ελλάδα. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ σε επανειλημμένες ψηφοφορίες τον ανέδειξε και τον ΕΤΙΜΗΣΕ ως το καλλίτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗ, ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!!
Όμως η ΑΝΤΡΙΚΙΑ παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν και είναι το κατ΄ ΄ε ξοχήν στοιχείο που πονά δεξιούς και αριστερούς.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκτός από πολιτικός ήταν και ΑΝΤΡΑΣ! δεν ήταν ΠΟΥΣΤΗΣ , όπως συνέβαινε και συμβαίνει με τους περισσότερους πολιτικούς τόσο της αριστεράς, όσο ΚΥΡΙΩΣ της δεξιάς μέχρι ΣΗΜΕΡΑ!!!.
ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ λοιπόν τους ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ πολιτικούς αρχηγούς της δεξιάς, με την αντρική παρουσία του και ΑΥΤΟ !!! δεν θα του το συγχωρέσουν ποτέ.
Εμείς βέβαια ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ !!!

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails