Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΐΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Ο μοναχός Παΐσιος ο Αγιορείτης από το απόκρυμνο κελί των Σαββαίων στο «Αγιορείτικο Βήμα»
Μας μιλάει για την οικονομική κρίση, τους προβληματισμούς των σύγχρονων ανθρώπων και γιατί η ΑΟΖ ίσως να αποτελεί μια διέξοδο στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Γέροντας Παΐσιος τονίζει:
"Οι άνθρωποι που έρχονται στο Άγιο Όρος είναι πολύ προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι. Όλοι συμφωνούν ότι "δεν πάει άλλο". Όμως, οι Έλληνες, ως βαπτισμένοι χριστιανοί, δεν αντιδρούν επιθετικά, όπως πιθανότατα θα έκαναν στις μουσουλμανικές χώρες, αλλά κοιτάνε να δουν πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους".

"Τώρα φαίνεται κάπως να αλλάζει το σκηνικό και αχνοφαίνεται μια ελπίδα με την ανακήρυξη ΑΟΖ. Ποιος ξέρει, ίσως γίνει αιτία να αλλάξει, επιτέλους, το σκηνικό".

Η επαλήθευση των προφητειών είναι πιο κοντά από όσο νομίζαμε; O Γέροντας Παΐσιος μας λέει χαρακτηριστικά:
"Βέβαια οι προφητείες αναφέρουν ότι ο Θεός θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση με πόλεμο. Όπως έλεγε, άλλωστε, και ο αείμνηστος Γέροντας Παΐσιος. Αλλά και ο Κοσμάς ο Αιτωλός που προέβλεψε ότι κάποτε "θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα", όπως και έγινε σήμερα με τη φορολόγηση ακόμα και των αγροτεμαχίων. Όταν δεν είναι πλέον εφικτή ανθρωπίνως η σωτηρία, παρεμβαίνει ο Θεός".
























Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails