Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αυτό θα είναι το αυτοκίνητο του νέου Πάπα!

Συλλογή από οχήματα φαίνεται ότι κάνουν στο Βατικανό.

Ετσι λίγους μήνες μετά  την παραλαβή του Kangoo Maxi Z.E., ο νέος Πάπας θα έχει στη διάθεσή του και μία ειδικά τροποποιημένη Mercedes M-Class, η οποία έχει γίνει το επίσημο «Popemobile».  Την παράδοση του «ιερού» οχήματος έκανε τον Δεκέμβριο στον Βενέδικτο τον 16ο  ο Πρόεδρος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε. Ο προηγούμενος Πάπας βέβαια δεν χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου το νέο αυτοκίνητό του, κάτι που αναμένεται να κάνει ο νέος Πάπας, ο Φραγκίσκος ο Α’.

Η παροχή αυτοκινήτων από τη Mercedes στον εκάστοτε Πάπα διαρκεί περισσότερο από 80 χρόνια, με μία Nurburg 460 να αποκτά το 1930 τον τίτλο του «πρώτου Popemobile». Ο Ποντίφικας θα χρησιμοποιεί την M-Class τόσο για τις μετακινήσεις του στο Βατικανό και την Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια επιτρέπουν στον κόσμο να έχει οπτική επαφή μαζί του, χωρίς βέβαια να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του. Αν και δεν ανακοινώνεται κάτι σχετικό, υπάρχει θωράκιση τόσο στο πλάι όσο και στο πάτωμα του λευκού SUV.

Σε σχέση με τη G-Class που αντικαθιστά, η νέα M-Class έχει ευκολότερη πρόσβαση για τον Πάπα και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Το ύψος του αυτοκινήτου όμως έχει μειωθεί κατά λίγα cm, ώστε να χωρά πιο εύκολα στα μεταγωγικά αεροσκάφη. Για την κατασκευή του νέου Popemobile χρειάστηκε διάστημα 9 μηνών. Μετά το πέρας των καθηκόντων τους, τα αυτοκίνητα του Πάπα εκτίθενται τόσο στο Βατικανό όσο και στο Μουσείο της Mercedes στη Στουργάρδη.





















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails