Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση ΟΔΔΗΧ για την επαναγορά ομολόγων

Παράταση στην περίοδο αποδοχής της πρότασης του ελληνικού δημοσίου για επαναγορά ομολόγων έως τα ξημερώματα της Τρίτης ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ,
προειδοποιώντας παράλληλα τους επενδυτές ότι ενδεχομένως να μην δουν άλλη προσφορά σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η περίοδος αποδοχής συμμετοχών στο εγχείρημα παρατείνεται έως τις 02:00 της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου (24:00, ώρα Λονδίνου).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η συμμετοχή κατόχων ελληνικών ομολόγων που δεν υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής στην επαναγορά, αλλά όχι και αλλαγές στις προσφορές που έχουν ήδη κατατεθεί.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Απoφασίσαμε να παρατείνουμε την περίοδο αποδοχής της πρότασης επαναγοράς έως τις 11 Δεκεμβρίου. Οι κάτοχοι ομολόγων που δεν έχον υποβάλλει προσφορές μέχρι στιγμής μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία ρευστότητας που παρέχει η πρόσκληση.

Οι επενδυτές θα πρέπει να θυμούνται ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχτεί όλα τα ομόλογα που έχουν προσφερθεί, θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους πιστωτές του επίσημου τομέα, εξετάζοντας περαιτέρω βήματα για να τεθεί το χρέος σε διατηρήσιμη οδό. Τα μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ευκαιρία εξόδου από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα, στα επίπεδα που προσφέρονται στην επαναγορά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ημερομηνία εκκαθάρισης των προσφορών θα είναι η Τρίτη 18 Δεκεμβρίου ενώ η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα για νέα παράταση στην περίοδο αποδοχής.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails