Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ισραήλ θα ενοικιάσει ελληνικά νησιά για … στρατιωτικές ασκήσεις

Συνταρακτική είδηση δημοσιεύει σημερα στην ηλεκτρονική της έκδοση η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, σύμφωνα με την οποία το Ισραήλ σκέφτηκε πάρα πολύ σοβαρά να ενοικιάσει ελληνικό νησί για τις στρατιωτικές του ασκήσεις έπειτα από ελληνική πρόταση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/defense-officials-barak-mulled-buying-greek-isle-for-israeli-navy-training.premium-1.464352 πριν από δύομ εβδομάδες ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ ζήτησε από την ηγεσία των Ε.Δ της χώρας του να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο ενοικίασης ελληνικού νησιού το οποίο θα χρησιμοποιούσαν ως πεδίο βολής για τις ασκήσεις τους.Το σχέδιο μπορεί να μην προχώρησε λόγω των αμφιβολιών του Ισραήλ για την οικονομική βιώσιμότητά του από μόνη της όμως η είδηση είναι αρκετή για να προκαλεί συζητήσεις και ανησυχίες.

Ο συντάκτης αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν έπειτα από την επίσκεψη Ισραηλινού Υπουργού στην Ελλάδα ο οποίος επέστρεψε με μήνυμα για τον κ.Μπάρακ. Το μήνυμα έλεγε ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι ήταν αυτοί που πρώτοι εξέφρασαν την επιθυμία να νοικιάσουν το ελληνικό νησί στον ισραηλινό στρατό. Καταλήγοντας ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι στις συσκέψεις μεταξύ των δύο πλευρών συμμετείχαν χαμηλόβαθμα στελέχη, μολονότι όμως το θέμε είχε διπλωματικές επιπτώσεις δεν συμμετείχε εκ μέρους του Ισραήλ υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών.



Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails