Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αναστάτωση με αστυνομικό που ρίχνει δακρυγόνο σε ευθεία βολή

Προβληματισμό στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί το βίντεο με τα επεισόδια στην Πάτρα το οποίο δείχνει αστυνομικό
των ΜΑΤ να εκτοξεύει δακρυγόνο από το ειδικό όπλο σε ευθεία βολή. Αν και στο βίντεο δεν φαίνεται πόσο μακριά είναι το πλήθος των συγκεντρωμένων στο οποίο στρέφεται το χημικό, καθώς από την απόσταση εξαρτάται το πόσο επικίνδυνο είναι, ένας έμπειρος αστυνομικός ποτέ δεν ρίχνει με αυτό τον τρόπο. Η βολή πρέπει να είναι σε καμπύλη και ανάλογα με τον αέρα που φυσάει στην περιοχή, προκειμένου να φθάσει στο σωστό σημείο χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει και να τραυματίσει τους διαδηλωτές.

Όσοι γνωρίζουν λένε πως η ευθεία βολή με το συγκεκριμένο όπλο είναι επικίνδυνη σε περίπτωση που υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων. Τότε αν το βλήμα του δακρυγόνου χτυπήσει κάποιον στο κεφάλι ή το σώμα μπορεί να του προκαλέσει ζημιά. Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις αστυνομικών που κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ρίχνουν με αυτό τον λανθασμένο τρόπο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός.

Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία, εκπαίδευση και προσοχή από τον αστυνομικό που ρίχνει προκειμένου να μην υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα.





Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails