Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Παγίδα με τους ημιυπαίθριους

Τι πρέπει να προσέξετε«Φοροπαγίδα» για πάνω από 600.000 φορολογούμενους που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους κρύβει το νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθεί φέτος, καθώς για πρώτη φορά θα πρέπει να αναγράφουν την επιφάνεια η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και των εκπτώσεων για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι θα αυξήσουν τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και συνεπώς το εισόδημα που προκύπτει από την αντικειμενική δαπάνη για τη χρήση και συντήρηση κατοικίας, ενώ θα μειώσουν το ποσό της έκπτωσης από τον φόρο για την πληρωμή των τόκων, αφού η απαλλαγή υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας.

Σε περίπτωση που το δηλωθέν εισόδημα του φορολογούμενου είναι χαμηλότερο από εκείνο που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης, τότε ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση το τεκμαρτό και όχι το δηλωθέν εισόδημα.
























ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails