Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

VIDEO: Λ. Κατσέλη: «Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37»

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών
ανακοίνωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη.

«Αδυνατώ να ψηφίσω το άρθρο 37» ανακοίνωσε η κ. Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι η με τη συγκεκριμένη διάταξη «οι κλαδικές συμβάσεις δεν παγώνουν απλώς, αλλά ουσιαστικά καταργούνται».

Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της, σύμφωνα με την οποία το άρθρο 37 δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και δεν καταπολεμά την ανεργία. Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, ανέφερε η κ. Κατσέλη, δεν οφείλεται στο μισθολογικό κόστος, αλλά στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

«Νομοθετούμε ένα απότομο εργασιακό γεγονός και την αναδιανομή των εισοδημάτων από τους εργαζόμενους στους εργοδότες» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη, εκτιμώντας ότι το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ύφεση στην ελληνική οικονομία.

Επίσης, η ρύθμιση θα συμβάλλει στη διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» των ασφαλιστικών ταμείων, για την κάλυψη της οποίας η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα επικρατήσει χάος, αφού οι επιχειρήσεις θα επιδιώξουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, μέσω αύξησης του μισθολογικού τους κόστους.

Για το σκοπό αυτό, η κ. Κατσέλη πρότεινε δίμηνη αναβολή στην ψήφιση του άρθρου 37, το οποίο θα καταστεί αντικείμενοδιαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης, της τρόικας, τωνκοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, προκειμένου να καταλήξουν σε νέα ρύθμιση σχετικά με το ζήτημα.

Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα μπορούσε να ενταχθεί στη νέα επικαιροποίηση του μνημονίου, που θα προέλθει μετά την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας στην Ελλάδα.

«Με αίσθημα ευθύνης και πλήρους επίγνωσης της κρισιμότητας της κατάστασης, μια δίμηνη παράταση για τη ρύθμιση του άρθρου 37 δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη διαπραγμάτευση» υποστήριξε η κ. Κατσέλη.

















































































Πηγή :http://www.newscode.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails