Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταφέρει την καρδιά του σε ένα σάκο !

Σε μια τσάντα κουβαλά την καρδιά του ο 40χρονος Matthew Green,
την καρδιά που τον κρατάει στη ζωή!
Ο 40χρονος πατέρας είναι ο πρώτο βρετανός ο οποίος πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο με μια εξ ολοκλήρου τεχνητή καρδιά.
Το μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στο στέρνο του είναι λίγο μεγαλύτερο από μια ανθρώπινη καρδιά και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 170 γραμμάρια.

Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του με τη βοήθεια μιας αντλίας και μιας μπαταρίας που υπάρχουν στην τσάντα.
Ανά τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί περίπου 900 ανάλογα μηχανήματα σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά ο κ. Green είναι ο πρώτος Βρετανός που υποβάλλεται σε αυτήν την επέμβαση.

Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Έπασχε από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και το κατάλληλο μόσχευμα αργούσε να βρεθεί, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του.


Η τεχνητή καρδιά μπορεί να «ζήσει» για 50 χρόνια, αλλά οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται τη χρησιμοποιούν για διάστημα τριών χρόνων, μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.































ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails