Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πέντε ελληνικές τράπεζες… απέτυχαν!

Στη μαύρη λίστα με τις τράπεζες που είναι υποψήφιες να αποτύχουν στα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία δημοσιοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, βρίσκονται πέντε ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα, την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα,την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank, για τις οποίες ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι θα είναι μέσα στις 26 που θα αποτύχουν στα τεστ ή θα χρειαστούν στο μέλλον άμεση βοήθεια.

Πλέον, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) αναμένεται να ανακοινώσει ότι στη δική της λίστα, που περιλαμβάνονται 91 τράπεζες, τουλάχιστον 10 έχουν αποτύχει στα τεστ αντοχής, τα οποία στοχεύουν να δοκιμάσουν όλα τα καταστήματα σε ακραίες οικονομικές συνθήκες.

Υπό… αποτυχία βρίσκονται ακόμα τρεις τράπεζες από την Ιρλανδία και τρεις από την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ήδη πάρει σημαντική βοήθεια, μέσω κεφαλαίων.















Πηγή :http://www.newstoday.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails