Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ

ΑΠΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΗΝ ΚΑΤΟΥΡΑΤΕ ΣTΑ ΡΗΧΑ...PLEASE!Δύο χιλιάδες ακτές της χώρας είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Πρόκειται για το 95% του συνόλου των ακτών, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας τετραετίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το 3% είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δύο σημεία στη λίμνη Βεγορίτιδα δεν ενδείκνυται για μπάνιο.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α.Ανδρεαδάκης, παρουσιάζοντας τον νέο «Περιβαλλοντικό Οδηγό των Ακτών Κολύμβησης».

Σε αυτόν θα καταχωρηθούν 1.450 ταυτότητες ακτών. Κάθε μία θα περιλαμβάνει τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας, την οργάνωση, την περιβαλλοντική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις υφιστάμενες και τις δυνητικές εστίες ρύπανσης, κ.λπ.


Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 700 «ταυτότητες». Η καταγραφή θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του Οκτωβρίου.


Σημειώνεται ότι ειδικοί επιστήμονες επισκέπτονται τις καταγεγραμμένες ακτές κολύμβησης για την καταγραφή νέων στοιχείων και την επιβεβαίωση όσων συλλέχτηκαν από βιογραφική αναζήτηση και βάσεις δεδομένων.

































Πηγή :http://prezatv.blogspot.com/
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails