Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανησυχία ΗΠΑ για την ένταση στη Συρία


Οι ΗΠΑ "καταδίκασαν" σήμερα τη βία που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο στη Συρία
, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης, και προειδοποίησαν ότι οι δράστες τους πρέπει να "λογοδοτήσουν", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Συρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Πληροφορίες δείχνουν ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία εναντίον των πολιτών, ιδίως κατά των διαδηλωτών στην Ντεράα", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τόμι Βίετορ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου εθνικής Ασφαλείας.

"Οι υπεύθυνοι για τις βιαιότητες (...) θα πρέπει να λογοδοτήσουν", πρόσθεσε. "Καλούμε την κυβέρνηση της Συρίας να διασφαλίσει ότι οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με ειρηνικό τρόπο".

Η Συρία πρέπει να "ανταποκριθεί στις θεμιτές προσδοκίες του λαού της", επέμεινε ο Βίετορ, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν "τα θεμελιώδη οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Ένα παιδί έντεκα ετών, που είχε δηλητηριαστεί από τα δακρυγόνα την Κυριακή κατά τη διάλυση μιας διαδήλωσης από τις υπηρεσίες ασφαλείας, πέθανε σήμερα, δήλωσε ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κάλυψη της ανωνυμίας.

















Πηγή :www.athina984.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails