Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Επιδημία" οι εξώσεις

Βροχή πέφτουν οι εξώσεις το 2011 με το περασμένο έτος να έχουν σημειωθεί 8.500. Τις πρώτες 40 ημέρες του έτους σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το Έθνος έχουν κινηθεί διαδικασίες για περισσότερες από 4.000 εξώσεις.

Συγκεκριμένα έχουν μαζευτεί οφειλές που αγγίζουν το ποσό των 3.500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την υπομονή τους και να διώχνουν τους ενοικιαστές, Δεν λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν σε δικηγόρους ζητώντας νομικές συμβουλές ώστε να εισπράξουν τα ενοίκια τους.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών. Δηλαδή, ορισμένοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να έλθουν σε συμφωνία λαμβάνοντας μέρος του ποσού για να μην μπλέξουν με χρονοβόρες διαδικασίες.

Κι αυτό καθώς πρέπει πρώτα να αποταθούν στις εφορίες για να λάβουν βεβαίωση για το ύψος του ενοικίου που εισπράττουν και στη συνέχεια να προσφύγουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.

Οι περισσότερες εξώσεις σημειώνονται σε περιοχές όπου διαμένουν μετανάστες. Ωστόσο στη μακρά λίστα πλέον των κακοπληρωτών μπαίνουν και Έλληνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακόμη και τα χαμηλά μισθώματα των 300-400 ευρώ αποτελούν “βραχνά” λόγω της οικονομικής στενότητας και της αυξήσης της ανεργίας.

Προβλήματα υπάρχουν ακόμη και στην καταβολή των κοινόχρηστων με τις περισσότερες υποθέσεις να καταλήγουν στις δικαστικές αίθουσες.







Πηγή :http://www.newpost.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails