Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΡΑΧ (-14%) «ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ» ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! Έχασε τις 620 μονάδες ο Γ.Δ. και… κατεβαίνει

Έντονα πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά από το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.
Οι απώλειες όμως διευρύνονται στο σύνολο του ταμπλό, με τον Γενικό Δείκτη να «μετρά» απώλειες μεγαλύτερες του 4% εδώ και περίπου 45΄. Στις 619,81 μονάδες ήταν πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης με απώλειες 4,01%. Σημαντικές απώλειες και για τις 4 μετοχές των συστημικών ομίλων (-14%), με τις μεγαλύτερες για την Πειραιώς, ενώ τη συγκριτικά μικρότερη διόρθωση (με 3,85%) σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank. Ανησυχητικός αν και αναπόφευκτος ο συγχρονισμός του Χ.Α. με τις ξένες αγορές, με τη διόρθωση να έχει προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις έναντι των ευρωπαϊκών.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες απέδιδαν την έκταση της υποχώρησης στην υπεραπόδοση που είχε προηγηθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω της προεξόφλησης της συμφωνίας/έγκρισης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές, από την πλευρά τους, εκτιμούν ότι η «βουτιά» στο χρηματιστήριο με 3% την ημέρα που εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης είναι μια καθαρή αμφισβήτηση των αγορών, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τη συμφωνία.














Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails