Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μπακαλιάρος πλακί στον φούρνο με πατάτες

Πάει μαζί με την παρέλαση.


Υλικά
2-3 κομμάτια μπακαλιάρο χωρίς την αρμύρα του
3 χοντρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Ντοματάκια μικρά, κομμένα στα δύο
Μπόλικο ελαιόλαδο
Λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι σε κλαδάκι
1 κιλό πατάτες φούρνου

Εκτέλεση
Ξέρετε ότι για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο απαιτούνται 36 ώρες.
Βάλτε τα κομμάτια σε νερό μπόλικο και αλλάξτε το νερό 2-3 φορές μέσα στην ημέρα
Σε ένα ταψί γυάλινο τοποθετήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον μαϊντανό, το λάδι
Ανακατέψτε τα πολύ καλά για να πάρουν όλα τα υλικά τα αρώματα
Ανάμεσά τους τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με το δέρμα προς τον πάτο
Ρίξτε τα ντοματάκια ανάμεσα στα υλικά και αλατίστε ελαφρά μόνο τις πατατούλες
Βάλτε στους 240 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο
Γυρίστε καμιά φορά τις πατατούλες, να πάρουν λάδι και αρώματα
Σε 50 λεπτά είναι έτοιμο!




















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails