Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ένα κέηκ στο τηγάνι ! Με φρούτα

Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι
καλύτερο από το παραδοσιακό κέηκ.
Υλικά
2 φρέσκα αυγά
2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι βανίλια
½ φλυτζάνι αλεύρι
1 κουτάλι σούπας βούτυρο
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέηκ τηγανιού με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα
Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα
Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά
Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ
Μην μαυρίσει!
Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι, μην το φοβάστε, δεν είναι χοντρό
Θέλει 7 λεπτά από κάθε μεριά
Γυρίστε το από την άλλη, πρέπει το κέηκ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό
Σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα, βάλτε ό,τι έχετε επιλέξει για να ομορφύνει και καταναλώστε όσο πιο απολαυστικά μπορείτε
Το ιδιότυπο αυτό κέηκ ταιριάζει για πρωινό, αλλά και για απογευματινό, με τσάι!

Υστερόγραφο: Δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα, πριν το ψήσετε, κομματάκια μήλου. Θα σας ανεβάσει πολύ ποιοτικά το κέηκ.

Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε πάνω από το κέηκ σας μπόλικη κανέλα, αν δεν έχετε φρούτα ή άλλο τι. Να μη ξαναλέω τα ίδια, για ποιοτική κανέλα που αγοράζουμε μόνο σε ειδικά μαγαζιά!





















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails