Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ριζότο με σπανάκι και σκόρδο, λαχταριστό

Σας παίρνει 20 λεπτά για να κάνετε ένα υπέροχο πιάτο.


Υλικά
1 φλυτζάνι ρύζι για ριζότο αρμπόριο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φαρίνα
1 φλυτζάνι γάλα
Ενάμιση φλυτζάνι σπανάκι, καθαρισμένο, χροντροκομμένο
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε το ριζότο σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει στη συσκευασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και αφήστε τα 3 λεπτά να ροδίσουν

Ρίξτε τη φαρίνα και ανακατέψτε για 1 λεπτό
Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε γερά για 3-4 λεπτά

Προσθέστε το σπανάκι ώσπου να μαραθεί, για 2-3 λεπτά

Τέλος ρίξτε την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 1 λεπτό
Ρίξτε το βρασμένο ρύζι και είναι έτοιμο!

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (αλάτι, αν χρειάζεται)
Σερβίρετε αμέσως, δεν τρώγεται αν κρυώσει!


















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails