Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα προστατευθείτε από τον υδράργυρο στα ψάρια

Τα ψάρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών Ω-3 λιπαρών.
Η συστηματική κατανάλωση ψαριού συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών παθήσεων όπως η καρδιοπάθεια και το Αλτσχάιμερ.


Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο έκθεσης σε υδράργυρο λόγω της κατανάλωσης ψαριού.

Πώς μπορούμε να εντάξουμε το ψάρι στη διατροφή μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποφεύγουμε το ψάρι και τα θαλασσινά. Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή αναλογία. Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Τα πάντα με μέτρο και με σωστό πρόγραμμα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Να τρώμε άφοβα ψάρι ή θαλασσινά 2 με 3 φορές την εβδομάδα, χωρίς όμως να τρώμε το ίδιο ψάρι/θαλασσινό πάνω από 2-3 φορές το μήνα. Επίσης, πρέπει να τρώμε εναλλάξ ένα ψάρι/θαλασσινό με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και ένα ψάρι/θαλασσινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο.

Οι επιλογές είναι πολλές: γαρίδες, καβούρι, σολομός, χτένια, μπακαλιάρος, μύδια, πέστροφα, τόνος, σκουμπρί κ.α.

Καταναλώνοντας μία μερίδα ψάρι/θαλασσινό με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και μία μερίδα ψάρι/θαλασσινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο κατά την ίδια εβδομάδα, θα αποφύγουμε την υπερβολική έκθεση στο βαρύ μέταλλο καθώς ο οργανισμός μας θα είναι σε θέση να το απορρίψει πριν συσσωρευτεί.















Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails