Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ζητιανεύουν για χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Αντιμέτωποι με δραματικές σκηνές της ωμής πραγματικότητας, βρίσκονται σε καθημερινή βάση
οι οπωροπώλες της Πάτρας, τους οποίους πολίτες που κάποτε είχαν δουλειά και χρήματα, εκλιπαρούν να μην τα πετάξουν στα σκουπίδια όσα λαχανικά και φρούτα είναι χαλασμένα, αλλά να τους δώσουν, προκειμένου να θρέψουν την οικογένειά τους.

«Τους αποκαλούσαμε κάποτε φτωχούς και επαγγελματίες ζητιάνους όσους το έπρατταν, όμως σήμερα δυστυχώς σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 10 άνθρωποι, κυρίως μεγάλης ηλικίας γιατί οι νεότεροι ντρέπονται, έρχονται στο μαγαζί μου και μου ζητάνε στο κλείσιμο, να μην πετάξω τα χαλασμένα στον κάδο. Περιμένουν έξω να τους δώσω ότι έχει απομείνει για να βάλουν την κατσαρόλα να βράσει να φάνε», δήλωσε στο «patrastimes.gr», η γραμματέας του συλλόγου οπωροπωλών Πάτρας Μαρία Ασημακοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν περιπτώσεις μητέρων που πηγαίνουν να αγοράσουν λίγες πατάτες, μαιντανό και 1-2 καρότα, Β΄ και Γ΄ποιότητας επειδή είναι πιο φθηνά και μόλις το παιδάκι τους, τους ζητήσει μία μπανάνα ή ένα μήλο, προσπαθούν να κρύψουν τα δάκρυα τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το τεμάχιο του φρούτου. Μας κατάντησαν σκουπίδια γιατί δεν ξέρουν πως ζει ο λαός, που μέσα από κλειστές πόρτες προσπαθεί ακόμα και τώρα να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του, έστω και αν λιμοκτονούν ενήλικες ή παιδιά.»

Τα τεφτέρια των περασμένων δεκαετιών δεν λείπουν πια ούτε από τα μανάβικα, στα οποία είτε οι πελάτες πληρώνουν μόλις πάρουν το μισθό και την σύνταξή τους, είτε εξαφανίζονται αλλάζοντας γειτονιά, γιατί απλώς δεν έχουν να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η αγοραστική πτώση έχει ξεπεράσει το 60% και τα περισσότερα οπωροπωλεία της Πάτρας, έχουν βάλει λουκέτο.

«Η φτώχια κλιμακώνεται και μας έκαναν σκουπίδια μιας κοινωνίας που δεν δημιουργήσαμε εμείς», επεσήμανε η κ.Ασημακοπούλου.






























Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομολαγνεία και ψυχοεκβιασμός στο ευρωλάγνο διαδίκτυο
===========================
Γνωρίζουν όλοι ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς ‘’ελεγχόμενης χρεοκοπίας’’ εντός της ζώνης του Ευρώ. Δηλαδή επιβιώνουμε περπατώντας πάνω στην κόκκινη γραμμή της εθνικής καταστροφής και αφανισμού. Ξεχνούν ότι ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ‘’εμπόλεμη κατάσταση’’ και απαιτείται , εθνική αλληλεγγύη, συμπαράσταση και συμπαράταξη για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για το ρολόϊ της ιστορίας μας. Περπατάμε και δεν πέσαμε στον γκρεμό γιατί κάποιος …τρελός μας έσωσε την τελευταία στιγμή, άσχετα αν κάποιοι επιχείρησαν να τον σταυρώσουν.
Και όμως πολλά μπλόγκς σήμερα, της άκρας δεξιάς των Κασσιδιάρηδων των Παναγιώταρων των Καμμένων και …άλλων ‘’δημοκρατικών δυνάμεων’’ της επαναστατημένης δεξιάς, όπως επίσης της ‘’επιφανούς’’ ψευτοαριστεράς των Στρατούληδων και των Παπαδημούληδων, τα παραβλέπουν, τα υποτιμούν , τα διαστρεβλώνουν αφου προτιμούν να επιτελούν ένα έργο, που άλλοτε ήταν αποκλειστικότητα μιας εφημερίδας , που αυξομείωνε και διαστρέβλωνε τα πάντα.
Μέχρι και το ανδρικό …πέος μεγάλωνε, αρκεί να το ..δίπλωνες με αυτή ,αφού είχε την τάση το..τόσο να το κάνει τοοοοοοσο ! Τίποτα δεν υπάρχει τίποτα δεν λειτουργεί παρά μόνο ο ..Στρατούλης και ο Πάνος και ο ..Παναγιώταρος που θα μας..οδηγήσουν στην ‘’ευτυχία’’ ..τους ! Βέβαια δεν ξεχάσαμε και τον ‘‘αυτολαυλωμένο’’ καπετάνιο που από το πολύ πλοιοκούνημα ‘’βαδίζει και παραμιλά’’ και τραγουδά και πίνει, κι όταν ακούσει κόκορα το μαύρο δάκρυ χύνει.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ
=========================
Σήμερα το πληρωμένο διαδίκτυο του έγχρωμου φασισμού,
ΑΣΚΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ !!!
Σε ένα λαό, που υποφέρει τι του προσφέρουν τα κάθε λογίς εγκλήματα και προπαγάνδες? Αυτό λέγεται σκέτη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, λέγεται ΑΛΗΤΕΙΑ!!
Οργανωμένα και μελετημένα οι ορδές του ψυχολογικού ..θανάτου ασκούν επί 24ωρου βάρδιας τον ανελέητο ψυχοεκβιασμό τους στο απλό ,απαίδευτο αλλά γνήσιο Έλληνα και υποζύγιο. Αυτόν που χρόνια τώρα σέρνει το κάρο των φοροφυγάδων και των απατεώνων. Σήμερα το ελεύθερο διαδίκτυο ενημέρωσης, υποφέρει ΒΑΝΑΥΣΑ από τους ψιλικατζήδες , τους κλακαδόρους που κάθονται με τις ώρες και πωλούν την αγραμματοσύνη τους, και τους κρυφοφασίστες , μέχρι τους ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, τους εκβιαστές, τους Δραχμολάγνους και τους …Ευρωλάγνους . (Τι θέλεις να γράψω; Τι θέλεις να πω;)! Τόσα …ΘΕΛΩ! Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Ούτε ίχνος αυτοσεβασμού ! ΟΥΤΕΣ ΙΧΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails