Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στο χορό των Ρίχτερ η Κρήτη

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, τόσο δυτικά των Χανίων, στο σημείο που
σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός των 6,4 Ρίχτερ το περασμένο Σάββατο, όσο και στην Ανατολική Κρήτη με την επίσκεψη του εγκέλαδου νότια του Ηρακλείου.

Όπως γράφει το flashnews, στις 7:49 το πρωί, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,6 της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, με επίκεντρο 63 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Κρήτη το βράδυ του Σαββάτου

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 της Κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 50 χλμ νότια του Ηρακλείου και 13 χλμ νότια του Τυμπακίου ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Μια ώρα περίπου αργότερα, στο ίδιο σημείο καταγράφηκε σεισμική δόνηση 3,6 της Κλίμακας Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 5 χλμ

Νωρίτερα το Σάββατο είχαν σημειωθεί τρεις ακόμη σεισμοί.












Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails