Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βατικανό: Αυτός είναι ο νέος Πάπας

Ο καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι από την Αργεντινή είναι
ο νέος Πάπας της Καθολικής εκκλησίας, που εξελέγη από το κονκλάβιο το βράδυ της Τετάρτης

Μετά από 2 μέρες ψηφοφοριών ακούστηκε το ''Habemus Papam''.

Ο λευκός καπνός εμφανίστηκε στην Καπέλα Σιστίνα, λίγο μετά τις 20.00.

Οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου χτυπούσαν πανηγυρικά και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να γιορτάσουν το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία έχει νέο Πάπα.

Το κονκλάβιο κατέληξε μετά από δυο ημέρες στον Λεονάρντο Σάντρι, ένα από τα 115 μέλη του, που θα είναι στο εξής ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Ο 69χρονος καρδινάλιος είναι πρόεδρος του Συμβουλίου των Ανατολικών Εκκλησιών καθώς ασχολείται με τους Καθολικούς που εφαρμόζουν ανατολικού τύπου τελετουργικά. Έκανε καριέρα ως διπλωμάτης στο Βατικανό κι έχει δεκαετίες εμπειρίας στη Ρώμη. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες από ιταλούς μετανάστες γονείς και πήρε το χρίσμα το 1967. Πρώην φοιτητής Θεολογίας και Κανονικού Δικαίου, ο Σάντρι χειροτονήθηκε καρδινάλιος από τον Βενέδικτο το 2007.




























Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails