Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δεν ζητώ σταυρούς, ζητώ ψήφο στη Δημιουργία Ξανά ! Ο Άγης Βερούτης εφ’ όλης της ύλης μέρος γ΄

Ο Άγης Βερούτης είναι από τους πλέον γνωστούς αρθρογράφους στο διαδίκτυο τόσο σε κορυφαία οικονομικά site όσο και σε blog .
Πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει άρθρα του καθώς είναι από τους λίγους που μιλούν σε απλή γλώσσα για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας , προτείνοντας λύσεις χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες και χάιδεμα αυτιών .Δεν 'εμεινε όμως στα άρθρα .

Μαζί με το Θάνο Τζήμερο και άλλους πολίτες που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πολιτική αποφάσισαν πριν λίγους μήνες να δημιουργήσουν τη Δημιουργία Ξανά , το κίνημα -κόμμα των ενεργών πολιτών της δημιουργικής οικονομίας.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην κορύφωση του προεκλογικού του αγώνα στη Β΄Αθήνας δίνει μια συνέντευξη στο logia-starata που θα συζητηθεί .Διαβάστε το τρίτο και τελευταίο μέρος ενώ το α΄μέρος δείτε το εδώ και το β΄ εδώ

Υπάρχει άλλη λύση εκτός του μνημονίου ;

Το μνημόνιο είναι ντροπή! Το σπίτι μας γκρεμίζεται από την ασυδοσία, και ήρθαν οι ξένοι να μας πουν τί πρέπει να διορθώσουμε και να συντηρήσουμε για να μας δανείζουν να συνεχίσουμε να τα πετάμε στο χωρίς πάτο βαρέλι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δείτε για παράδειγμα τι θόρυβος έγινε τότε που έψαχναν να βρουν τα 325 εκατομμύρια τα δυο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης: τα έκοψαν από τις επικουρικές και τους συνταξιούχους που δούλεψαν μια ζωή για αυτά, ενώ μόνο στη Θεσσαλονίκη από το κράτος ξοδεύονται για τα σκουπίδια (πετιώνται στην πραγματικότητα) 750 εκατομμύρια ετησίως, περισσότερα από ότι αν τη συγκομιδή των σκουπιδιών την έκανα ιδιώτες. Στην Ελλάδα κοστίζει 250-300 ευρώ ο τόνος στη συγκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ιδιώτες θα το έκαναν για λιγότερο από 50-60 ευρώ τον τόνο αν τους αφήναμε να ανακυκλωσουν τα χρήσιμα υλικά σε αυτά. Αντί αυτού τα πετάμε και τα πληρώνουμε χρυσάφι, ή ίσω και ιδρώτα και αίμα των γέρων μας.

Η πραγματική λύση είναι να καθήσουμε στο τραπέζι με τους δανειστές μας, και να συμφωνήσουμε χωρίς κορώνες και παχιά λόγια με ένα μεταρυθμιστικό πρόγραμμα, και μετά να το ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ. Το πρόβλημα του μνημονίου είναι πως ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Το αρχικό μνημόνιο είχε 75% μεταρρυθμίσεις, και 25% αύξηση των φορολογικών εσόδων από πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτό που έγινε ήταν 100% αύξηση από φορολογία, και 0% μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί η Ελλάδα πλέον, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι η υψηλότερα φορολογούμενη χώρα στον κόσμο. Το 70% των νέων μας λένε πως θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα σε μια πρόσφατη έρευνα της Focus Bari για το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Αυτά θέλουμε να αλλάξουμε, και οι συμπολίτες μας μας λούζουν με ελπίδα και προσμονή. το μήνυμά μας είναι θετικό. Δεν είναι μανιχαϊστικό. Θέλουμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας, και την αξιοπρέπεια στον Έλληνα. αυτό θα το κάνουμε με ορθολογισμό. Με ευαίσθητο ορθολογισμό όμως που να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας.


Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Δημιουργίας σε αυτές τις εκλογές ; Eίναι εφικτή η είσοδος στη βουλή ή σας αρκεί μια καλή εμφάνιση και που της οριοθετείτε ;

Οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να φέρουμε, θα είναι θετικό. Είμαστε ένα κίνημα που δεν έχει πολιτικούς. Έχει μόνο απλούς πολίτες, ικανούς, προκομένους, παθιασμένους να ξαναφέρουμε την αλήθεια και την αξιοπρέπεια στον Έλληνα. Πολλοί θα ήθελαν να φιμωθούμε. Είμαστε οι επιβάτες της πτήσης 93 που τώρα μπαίνουμε στο πιλοτήριο για να πάρουμε το πηδάλιο απ;τους αεροπειρατές. Αν η πόρτα δεν ανοίξει με το πρώτο χτύπημα, θα ανοίξει με το δεύτερο.
Ο ρεαλισμός λέει πως σε αυτές τις εκλογές η κάλπη είναι “μουγκή”. Οι έλληνες έχουμε τόσο κουραστεί από τις πολιτικές μηχανορραφίες των κομμάτων της μεταπολίτευσης, που περισσότεροι από τους μισούς που καλούνται να συμμετέχουν στις δημοσκοπήσεις κλείνουν το τηλέφωνο! Στο μεταξύ το μήνυμά μας πάει από στόμα σε στόμα, γιατί είναι μήνυμα ελπίδας. κοιτάξτε στον κύκλο σας, ποιός ξέρει για μας και δεν ενστερνίζεται τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα εκπλαγείτε! Έχουμε ένα τεράστιο υπόγειο ρεύμα, που μπορεί κάλλιστα να μας βάλει στη βουλή από το στόμα-με-στόμα.


Πολύς κόσμος θα εκπλησσόταν αν μπαίναμε στη βουλή λιγότερο από δυό μήνες μετά την ιδρυτική μας συνδιάσκεψη της 11ης Μαρτίου 2012. Όμως δεν είμαστε ένα απλό κόμμα. Είμαστε Κίνημα. Είμαστε το κίνημα της μεσαίας τάξης που παίρνει την κατάσταση στα χέρια της.

Είστε υποψήφιος στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας όπου απαιτούνται πολλά έξοδα συνήθως από τους υποψήφιους . Με ποιο τρόπο διεξάγετε τον προεκλογικό σας αγώνα;

Σε ευχαριστώ για την ερώτηση. Το προεκλογικό μου μπάτζετ (ταμείο) είναι 147,74 ευρώ! Τόσο κόστισε το παράβολο της συμμετοχής υποψηφίου στις εκλογές. Ο προεκλογικός μου αγώνας είναι τα άρθρα μου στο διαδίκτυο, η σελίδα μου στο facebook!

και κάποιες ομιλίες που κάνω σε εκδηλώσεις του Κινήματος και σε κάποια κανάλια που με έχουν καλέσει. Η μεγαλύτερη όμως δύναμή μου είναι τα blogs που αναδημοσιεύουν τα κείμενά μου, γιατί δείχνει την εμπιστοσύνη τους στην αλήθεια των λεγόμενών μου. Αν εκλεγώ θα το χρωστάω σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς. Το κόστος όλων αυτών είναι μηδέν, η αξία όμως ανεκτίμητη.


Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Β΄Αθήνας αλλά και γενικότερα στους αναγνώστες μας;

Είναι το μήνυμα της ελπίδας, του ορθολογισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η Δημιουργία Ξανά! είναι το κίνημα της μεσαίας τάξης. Είναι το κίνημά σας. Δεν ζητάω σταυρούς, ζητώ την ψήφο σας στη Δημιουργία, και ζητώ όσοι μας ψάξουν και μας ψαχουλέψουν και πειστούν, να μη το κρατήσουν για τον εαυτό τους. Να το μοιραστούν με τους ανθρώπους που νοιάζονται.
Το μήνυμά μου είναι: μοιραστείτε το μήνυμα της ελπίδας!


Άγης Βερούτης είναι ένας από τους εκατοντάδες υποψήφιους του Κινήματος δημιουργία ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

https://twitter.com/#!/agissilaos

agissilaos@gmail.com




Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails