Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πληρώνει η κυβέρνηση το ομόλογο των 430 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας και δηλώσεις Ελληνα αξιωματούχου στο Reuters, η κυβέρνηση αποφάσισε να πληρωθεί το ομόλογο σε ρήτρα ξένου νομίσματος των 430 εκατ. ευρώ, που λήγει σήμερα και έχει μείνει εκτός της διαδικασίας του PSI.

To Εurogroup κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία και κάλεσε να λάβει τη σχετική απόφαση.

Η κυβέρνηση είχε συντάξει μέσω του ΟΔΔΗΧ μελέτη, όπου καταγράφονταν οι επιπτώσεις της πληρωμής και της μη πληρωμής του ομολόγου. Υπήρξε συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να λάβει τη σχετική απόφαση ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Με βάσει το σκεπτικό της παραπάνω ανάλυσης του ΟΔΔΗΧ ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε ότι πρέπει να πληρωθεί το ομόλογο και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την πληρωμή του ομολόγου θα μειωθούν περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, αλλά η χώρα αποφεύγει την υποβάθμισή της σε κατάσταση χρεοκοπίας, εξέλιξη που θα απέκλειε κάθε πρόσβαση στις αγορές την επόμενη δεκαετία..




Πηγή
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails