Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"Ας αποχωρήσει από την ευρωζώνη η Γερμανία"

Κριτική σε υψηλούς τόνους άσκησε στη Γερμανία ο διάσημος αμερικανόςοικονομολόγος καi τιμηθείς με το Νόμπελ Οικονομίας 2001, Τζόζεφ Στίγκλιτς,υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι εάν οι Γερμανοί επιμένουν να μην θέλουν το ευρωομόλογο θα πρέπει να βγουν από την ευρωζώνη. Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Στίγκλιτς υπογραμμίζει ότι , η έλλειψη δημοσιονομικών περιθωρίων στις χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους θα εντείνει το πρόβλημα και ότι η Γερμανία θα είναι η πρώτη που θα υποστεί «σοβαρές συνέπειες» αν οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης αποτύχουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Ο αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η Γερμανία είναι επικίνδυνη για την επιβίωση του ευρώ. "Εάν η Ευρώπη αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει περνά μέσα από κάποιο ταμείο σταθεροποίησης ή ταμείο αλληλεγγύης, με τη μορφή ευρωομολόγων, τα οποία η Γερμανία δεν θέλει, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει" είπε.




























Πηγή :http://www.trelokouneli.gr/
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails