Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ταμπλόιντ εφημερίδα υπέκλεψε μηνύματα νεκρής έφηβης

Τρεις δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεσηΣτο επίκεντρο ενός νέου σκανδάλου βρίσκεται ακόμη μια φορά η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «The News of the World», η οποία ανήκει στο μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς κατηγορείται ότι το 2002 υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα μίας νεκρής έφηβης.

«Η σύγχυση προστίθεται στην τραγωδία όταν μαθαίνει κανείς ότι η The News of the World (NotW) δεν έδειξε ίχνος ανθρωπιάς σε μία τόσο τραγική στιγμή», δήλωσε ο Μαρκ Λιούις δικηγόρος της οικογένειας της Μίλι Ντάουλερ, μαθήτριας 13 ετών που απήχθη και δολοφονήθηκε, της οποίας τα τηλεφωνικά μηνύματα υπέκλεψε η εφημερίδα.

«Είναι επονείδιστο ότι ήταν έτοιμοι να δράσουν με έναν τόσο αποτρόπαιο τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να παρακωλύσει την αστυνομική έρευνα και να δώσει ψεύτικες ελπίδες», πρόσθεσε ο Λιούις ανακοινώνοντας ότι οι γονείς της Ντάουλερ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian» ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που εργαζόταν για την NotW υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα της Μίλι Ντάουλερ μετά την εξαφάνισή της και την ώρα που η αστυνομία την αναζητούσε. Ο ντετέκτιβ φέρεται επίσης να έσβησε κάποια μηνύματα για να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή της, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η έφηβη ήταν ζωντανή. Ο δολοφόνος της Μίλι, που έχει κατηγορηθεί για ακόμη έξι επιθέσεις, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτές οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον της NotW ανάγκασαν ακόμη και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναφερθεί στο θέμα. «Αν (οι κατηγορίες) είναι αληθινές πρόκειται για μία πραγματικά αποτρόπαια πράξη», δήλωσε από το Αφγανιστάν όπου επισκέπτεται τα βρετανικά στρατεύματα. «Αυτό που διάβασα στις εφημερίδες είναι πάρα πολύ σοκαριστικό», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από την αστυνομία να διεξάγει έρευνα άμεσα.

Έρευνα εναντίον της NotW για την υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων προσωπικοτήτων και πολιτικών έχει ξεκινήσει από το 2005.

Τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν συλληφθεί σε σχέση με την υπόθεση, ενώ για τον ίδιο λόγο αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Άντι Κόλσον, διευθυντής επικοινωνίας του Κάμερον, ο οποίος ήταν αρχισυντάκτης της NotW την περίοδο που έγιναν οι υποκλοπές.












































Πηγή :http://www.newsbeast.gr/
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails