Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γιώργος αποδοκιμάζει Πάγκαλο

Η κυβέρνηση αναμένεται να αποδοκιμάσει σήμερα τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών..
που εμφανίζονται εξοργισμένοι και έτοιμοι να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετά τις νέες αναφορές του κ. Πάγκαλου στο «παράδειγμα» της Αργεντινής όπου χρησιμοποιήθηκαν τανκς για να αποκατασταθεί η ομαλότητα όταν χρεοκόπησε η χώρα.
Εντονες αντιδράσεις βουλευτών για όσα είπε σε συνέντευξή του και προσπάθησε να εξηγήσει χθες στη Βουλή.
Οπως έγινε γνωστό, το είδος, το ύφος και το περιεχόμενο της αποδοκιμασίας αναμενόταν να αποφασιστεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επίσης φέρεται οργισμένος με τις αναφορές του αντιπροέδρου που όξυναν τρομακτικά την κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπεύθυνους για την Κ.Ο. να μεταφέρουν στους βουλευτές ότι δεν υιοθετεί στο παραμικρό τις δηλώσεις του Πάγκαλου.
Η οργή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε όταν ο κ. Πάγκαλος στην απόπειρά του να επεξηγήσει το περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» στο σκέλος που αφορούσε την Αργεντινή, υποστήριξε αρχικά ότι έγινε λάθος στη μετάφραση, για να «υπενθυμίσει» στη συνέχεια ότι στην Αργεντινή σε μία νύχτα υπήρξαν 42 νεκροί!
Αυτή η τελευταία αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και την αποχώρηση πολλών βουλευτών, με τον Μίμη Ανδρουλάκη να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχο: «Αν δεν διαγράψετε τον Πάγκαλο απόψε, εγώ δεν ψηφίζω». Στο ίδιο μήκος κύματος η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε στον γραμματέα της Κ.Ο. ότι «με όλα αυτά που γίνονται, όσα χρήματα έμειναν στη χώρα μετά τις δηλώσεις Δαμανάκη για έξοδο από το ευρώ, θα φύγουν αύριο κιόλας».

ΔΥΟ ΟΡΟΙ. Στο μεταξύ, δεν φαίνεται ότι απέδωσε ιδιαίτερα η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον βουλευτή Κοζάνης Αλέκο Αθανασιάδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο κυρίως λόγω των ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι ο βουλευτής επιμένει στις απόψεις του, ενώ ο ίδιος ο κ. Αθανασιάδης είπε σε συνομιλητές του ότι θα δημοσιοποιήσει την οριστική του απόφαση αύριο, από το βήμα της Ολομέλειας.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα και ο βουλευτής Πέλλας Βασίλης Γιουματζίδης δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι θα αποφασίσει πριν από την ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «προϋπόθεση για τη θετική μου ψήφο είναι η πλήρωση δύο όρων που έχω θέσει στους αρμόδιους». Ειδικότερα, ο κ. Γιουματζίδης εξήγησε ότι περιμένει να διαπιστώσει τις τελικές διατυπώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης και το θέμα της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης, ενώ έχει ενστάσεις και για την πώληση των εταιρειών που αφορούν τη διαχείριση των υδάτων.
Αποφασισμένη για μία... ηρωική έξοδο εμφανίζεται η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη διαβεβαιώσεις ότι θα εισακουστούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει ως ισοδύναμα μέτρα έναντι της πώλησης των εταιρειών ύδρευσης.









Πηγή :http://www.tanea.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails