Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κατέβασε "ρολά" η χώρα

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, "παραλύουν" σήμερα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις που «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του» ενώ δείχνουν
αποφασισμένες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του.

Το "''απεργιακό παρόν" θα δώσουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, αντιδρώντας στις αποκρατικοποιήσεις. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας.
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.
Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Απεργούν, ακόμα, οι υπάλληλοι των τραπεζών.

Τα πλοία θα είναι όλο το 24ωρο δεμένα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Με εξαίρεση ΟΣΕ και Προαστιακό, που θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλο το 24ωρο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν να συμμετάσχουν με ολιγόωρες στάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για τα συλλαλητήρια.


ΗΣΑΠ: Οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα τρένα στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ) θα κινηθούν κανονικά όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Τραμ Θα λειτουργήσει από τις 06:00 έως τις 24:00.
Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.











Πηγή :http://www.newstoday.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το ZooMBloG. Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το δικό σας σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.
Ευχαριστούμε Πολύ!!!

Related Posts with Thumbnails